Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

ro

15 Feb, 2024 11:07 914 Marime text
 
 
Agenţia Naţională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Asociația Presei Sportive din România, Fundația Casa Campionilor și numeroși alți parteneri publici și privați au organizat, la Ateneul Român din capital, „Gala Sportului Românesc 2023“.
 
Antrenoarea anului a fost desemnată Camelia Voinea (gimnastică artistică), cea care o pregătește, la CSM Constanța, pe fiica sa, Sabrina Maneca Voinea,
 
Camelia Voinea a fost premiată pentru performanțele obținute în 2023 împreună cu Sabrina la Campionatele Europene - medalie de bronz la sol și la Campionatele Mondiale - calificare cu echipa la Jocurile Olimpice de la Paris și locul 4 în finala la sol.
 

Camelia Voinea este de peste 30 de ani antrenoare de gimnastică și își dorește rezultate cât mai bune la viitoarele competiții, 2024 fiind un an special cu Campionate Europene, dar mai ales, Jocuri Olimpice, este mesajul CSM Constanța.

 

Felicitări, Camelia, mult succes în pregătirea competițiilor viitoare!, se arată și pe pagina de Facebook a Federației Române de Fotbal.

  
Premiul „Speranţa sportului“ (feminin) a fost acordat Elenei Zaharia (tenis de masă) de la CSM Constanța - medalie de argint la Campionatele Mondiale pentru tineret, trei medalii de aur (cu echipa, la simplu Under 19 şi la dublu mixt) şi o medalie de bronz la Campionatele Europene pentru juniori.
La această categorie a mai fost nominalizată Amalia Niţă (box), de la CSM Constanța.
 

Premiul pentru „Echipa anului (sporturi de echipă feminin)“ i-a revenit echipei de tenis de masă a României - medalie de aur la Jocurile Europene (Eliza Samara - Constanța, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia - Constanța). Selecționer, Viorel Filimon; psiholog, Mioara Șincan (Constanța).  

 
Premiile acordate
 
  • Trofeul de Excelenţă 2023 - Simona Radiş (canotaj) - dublă campioană europeană (dublu vâsle şi 8+1) şi campioană mondială în proba de dublu vâsle
  • Sportivul anului - Cătălin Chirilă (canoe) - medalie de aur (500 m) şi de argint (1.000 m) la CM, medalie de argint la Jocurile Europene (500 m).
  • Sportiva anului - Ancuţa Bodnar (canotaj) - campioană europeană şi mondială la dublu vâsle.
  • Antrenorul anului - Antonio Colamonici (canotaj) - antrenor-coordonator al lotului olimpic de canotaj - 11 ambarcaţiuni calificate la JO 2024; palmares european - 5 aur şi 1 argint; palmares mondial - 2 aur - 1 argint - 2 bronz.
  • Antrenoarea anului - Camelia Voinea (gimnastică artistică) - antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea, sportivă calificată la JO Paris 2024.
  • Sportivul anului în sport paralimpic - Alexandru Bologa (nevăzător) - medaliat cu aur la CM şi CE.
  • Sportiva anului în sport paralimpic - Constantin Gabriela (para tenis de masă) - medalie de bronz la Campionatul European.
  • Evenimentul anului în sport / Cea mai bună organizare a unei competiţii internaţionale în România - Campionatele Europene de înot în bazin scurt pentru seniori de la Otopeni.
  • Echipa anului (sporturi de echipă masculin) - echipa naţională de fotbal a României, calificată la turnmeul final al Campionatului European 2024.
  • Echipa anului (sporturi de echipă feminin) - echipa de tenis de masă a României - medalie de aur la Jocurile Europene.
  • Echipa / echipajul anului (sporturi individuale masculin) - barca de 8+1 (canotaj) - medalie de argint la Campionatul European de la Bled, calificare la Jocurile Olimpice.
  • Echipa / echipajul anului (sporturi individuale feminin) - barca de 8+1 (canotaj) - medalii de aur la Campionatele Mondiale şi Europene.
  • Echipa anului (competiţii mixte) - echipa reprezentând Federaţia Română de Culturism şi Fitness - campioană europeană şi balcanică, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de la Santa Susanna (Spania).
  • Premiul special al Agenţiei Naţionale pentru Sport / Legenda sportului - Mircea Lucescu (fotbal).
  • Speranţele sportului (feminin) - Elena Zaharia (tenis de masă) - medalie de argint la Campionatele Mondiale pentru tineret, 3 medalii de aur (cu echipa, la simplu Under 19 şi la dublu mixt) şi o medalie de bronz la CE pentru juniori.
  • Speranţele sportului (masculin) - Radu Niţu (scrimă) - bronz cu echipa la CM juniori; aur individual şi argint cu echipa la CE tineret; aur cu echipa la CE de juniori.
  • Speranţele sportului (mixt) - Francesca şi Norbert Maior - campioni europeni de juniori la raliuri (FIA ERC).
  • Preşedintele anului - Elisabeta Lipă (Federația Română de Canotaj).
  • Cel mai bun administrator în sport - Adela Alexe (CSN Snagov).
  • Special Olympics - Ionuţ Păunescu (gimnastică) - 5 medalii de aur la sol, paralele, inele, cal cu manere şi individual compus (nivel 2) şi 2 medalii de argint la sărituri şi bară fixă la la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics Berlin 2023.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)

Citește și:


Sabrina Maneca Voinea, din Constanța, desemnată cea mai bună gimnastă a anului 2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii