Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Component al Naţionalei României. Pe ce post joacă Nicolas, fiul lui Gică Popescu, la FC Viitorul!

ro

09 Mar, 2018 00:00 3195 Marime text
Nicolas, fiul în vârstă de 15 ani al celebrului fost fotbalist Gică Popescu, s-a întors la FC Viitorul, încheind mai devreme împrumutul la FC Voluntari. Tânărul mijlocaş s-a înscris la o şcoală din Constanţa şi s-a integrat programului grupei 2003 de la FC Viitorul.
 
„Nicolas este jucătorul nostru de doi ani. La început, venea la noi doar la jocurile juniorilor C, în rest antrenându-se şi făcând şcoala la Bucureşti, acolo unde locuia. Acest program era însă extraordinar de obositor pentru el, astfel că, atunci, împreună cu familia sa, am hotărât să îl dăm împrumut la FC Voluntari. A petrecut aproximativ un an în sectorul juvenil al clubului ilfovean, iar acum, mutându-se cu şcoala la Constanţa, de comun acord cu Voluntari, am încheiat mai devreme împrumutul, care era până în vara acestui an“, a explicat Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“.
 
Născut în 2003, Nicolas Popescu activează la FC Viitorul la grupa de la această categorie de vârstă, antrenată de Ionuţ Mihu şi Stere Banoti, cu perspectiva, bineînţeles, ca, după o anumită perioadă, să ajungă la echipa mare. Nicolas joacă mijlocaş, cu înclinaţie spre faza de construcţie, având pase şi dribling bune. „Nicolas face parte dintr-o categorie de copii în care noi ne punem mari speranţe. La fiecare grupă, anumiţi fotbalişti pot avea un parcurs mai rapid. Deocamdată, el este în faza în care se reacomodează cu ritmul nostru de antrenamente şi cu concepţia noastră de joc“, a mai spus Paul Peniu.
 
De asemenea, Nicolas Popescu este component al lotului naţional Under-15 al României, format din jucători născuţi după 1 ianuarie 2003, şi a bifat mai multe acţiuni ale micilor tricolori. Ultima dintre acestea, o dublă în deplasare cu Turcia U-15, la care, în afară de fiul lui Gică Popescu, de la FC Viitorul au mai fost convocaţi Bogdan Lazăr (fundaş), Roberto Mălăele, Ştefan Bodişteanu şi Remus Mihai (mijlocaşi). România a pierdut ambele întâlni, 0-3 şi, ieri, 0-1.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Punte între generaţii Ianis Hagi, Răzvan Marin şi Nicolas Popescu joacă alături de părinţii lor la evenimentul „Uniţi pentru Mihai“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii