Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Clubul se află într-o situaţie disperată” Suporterii Farului continuă acţiunile de sensibilizare a Constanţei

ro

30 Apr, 2013 00:00 1510 Marime text
Asociaţia Suporterilor Farul Constanţa a anunţat că următorul miting se va desfăşura joi, 9 mai, de la ora 18.30, la tribuna oficială a stadionului „Farul”, de unde fanii intenţionează să mărşăluiască spre Primărie şi Consiliul Judeţean.

Încurajaţi de semnalele pozitive pe care le-au primit în urma mitingului de pe 26 aprilie, suporterii FC Farul nu se vor opri aici. Fanii au anunţat că, până pe 3 iunie, când se judecă recursul FC Farul cu privire la începerea procedurii falimentului, vor să participe la cel puţin cinci acţiuni similare celei de vinerea trecută. Următorul miting, prevăzut a se desfăşura joi, 9 mai, la ora 18.30, la tribuna oficială a stadionului „Farul”, „îşi propune să sensibilizeze autorităţile locale cu privire la situaţia disperată în care se găseşte actualmente clubul Farul”. În acest sens, de la stadion, suporterii intenţionează să se deplaseze în coloană către Primărie şi Consiliul Judeţean, urmând a face demersurile pentru a obţine autorizaţie. „Încercăm să determinăm atât autorităţile locale, cât, mai ales, locuitorii oraşului şi ai judeţului să vină în sprijinul clubului pe care îl iubim”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei, semnat de Alexandru Daniel Anghel (preşedinte), Andrei Alupoae (vicepreşedinte) şi Alexandru Buga (purtător de cuvânt).
„Asociaţia Suporterilor Farul Constanta doreşte să îşi exprime recunoştinţa faţă de toţi constănţenii care au ales, într-o zi însorită de vineri, să se alăture mitingului nostru de sensibilizare. Având în vedere reacţiile pozitive primite de la cetăţenii aflaţi în trafic sau în zona în care a fost organizat marşul, de la Jandarmeria Constanţa, care a lăudat organizarea şi comportamentul ireproşabil al suporterilor constănţeni şi - mai important decât orice - semnalul pozitiv transmis de Gheorghe Bosînceanu, care s-ar putea alătura unui proiect viabil de salvare a Farului, poate chiar în colaborare cu autorităţile locale, considerăm vitală continuarea acestor acţiuni. Ne vom implica atât timp cât va fi necesar şi prin toate mijloacele care ne stau la dispoziţie pentru salvarea de la desfiinţare a clubului nostru mult iubit. Credem cu tărie că putem identifica soluţiile salvatoare. Deja primul pas a fost făcut. Aşteptăm cât mai mulţi constănţeni care iubesc această echipă să se alăture acţiunilor noastre viitoare. Cei 93 de ani de tradiţie a clubului ne obligă. Împreună salvăm Farul!”, arată suporterii „marinarilor”.

Insolvenţa să fie dusă la bun sfârşit

Fanii Farului sunt de părere că, în acest moment, este esenţială ducerea la bun sfârşit a procedurii de insolvenţă, iar apoi vor putea analiza oportunităţile realizării unui proiect viabil, indiferent de cei ce vor dori să ia parte la realizarea acestuia. Suporterii consideră că şi autorităţile locale pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei FC Farul, însă „în limitele legii sportului, care le interzice implicarea în managementul societăţilor sportive”. Cum s-ar traduce contribuţia autorităţilor? Prin acţiuni de modernizare a bazei sportive, de toaletare a spaţiilor verzi din jurul acesteia şi alte aspecte de ordin administrativ. „Până la urmă, stadionul pe care în prezent îşi desfăşoară jocurile de acasă atât FC Farul, cât şi Viitorul este un bun al oraşului, iar constănţenii merită să se bucure de cele mai bune condiţii de vizionare a competiţiilor sportive (indiferent de natura acestora: fotbal, atletism etc.)”, mai spun suporterii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii