Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:49 22 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionul urcat la ceruri la numai 24 de ani Claudiu Bujin, îngerul cu aripile frânte, ar fi împlinit astăzi 31 de ani (galerie foto+video)

ro

22 Jan, 2016 00:00 5354 Marime text
Campionul constănţean de atletism Claudiu Bujin ar fi împlinit astăzi 31 de ani. Pe 14 martie 2009, la numai 24 de ani, tânărul a pierdut cursa vieţii, pe care a dus-o, cu bărbăţie, îndârjire şi demnitate, contra unui adversar nemilos, o boală incurabilă. Familia, rudele sale, prietenii, toţi cei apropiaţi, dar şi lumea atletismului românesc au pierdut un om şi un sportiv fără seamăn.
 
Dispariţia sa prematură le-a pustiit sufletele părinţilor săi (mama, Cornelia - profesoară de educaţie fizică şi sport la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa - şi tatăl, Nicu), surorii sale (Cristina, şi ea o valoroasă campioană de atletism) şi tuturor celor care l-au cunoscut şi l-au iubit. „Claudiu ne-a oferit clipe minunate. Îi plăcea să povestească toate întâmplările prin care trecea. Îl ascultam cu o deosebită plăcere. Era foarte vorbăreţ, vesel şi glumeţ. Spunea întotdeauna multe, multe glume. Avea o mulţime de prieteni. Era un băiat extraordinar. Un campion, atât în concursuri, cât şi în afara acestora. Un înger cu aripile frânte! Flori, lacrimi şi multă iubire în amintirea lui Claudiu Bujin!“, spune mama campionului.

Destinul său a fost altul

În urma atletului au rămas regrete eterne, o mulţime de diplome şi medalii, dar şi un căţel, mopsul Lance, pe care campionul l-a primit cu puţin timp înainte de a se stinge din viaţă, ca un simbol al luptei duse de om împotriva bolii necruţătoare, din care ciclistul Lance Armstrong ieşise totuşi învingător. Cei din familia Bujin şi-au dorit nespus ca şi campionul lor să reuşească să trăiască, însă destinul lui Claudiu a fost altul. Acela ca, de la 24 de ani, el să urce numai pe podiumul îngerilor.

Salt spre stele

Specialist în proba de lungime, Claudiu s-a stins într-o clinică din Germania. Sportiv cu dublă legitimare, CS Farul Constanţa - Steaua Bucureşti, Claudiu a fost multiplu campion naţional, la toate categoriile de vârstă, şi multiplu campion balcanic. A fost şi component al lotului naţional de atletism al României, fiind privit ca o speranţă pentru Jocurile Olimpice din 2012. Cea mai bună performanţă a sa a măsurat 7,88 m. În ziua când a fost înmormântat, cortegiul funerar a făcut un tur de pistă la stadionul „Farul“, de la a cărui staţie de amplificare a răsunat şi melodia „It's a Man's World“, interpretată de James Brown, care era preferata lui Claudiu. În amintirea sa, prietenii i-au făcut mai multe filmuleţe. „În cea mai importantă probă de lungime a vieţii sale, zborul i s-a frânt, iar saltul a fost spre stele. Te vom iubi mereu!”, se menţionează într-unul dintre clipuri.

„Oameni buni ca el mai rar pe pământ”

„Odihneşte-te în pace, prietene! Nu te vom uita niciodată!”, „RIP Bujin Claudiu! Păcat!”, „Vei rămâne ce ai fost, un campion. Nimeni nu va mai putea să ridice ca tine tribunele în picioare pentru a te susţine la o săritură. România plânge, toată lumea plânge. Am pierdut un prieten adevărat!”, „RIP, Buju! Nu te va uita nimeni! Ai lăsat un gol imens în sufletele noastre. Sunt sigur că ai ajuns în cel mai bun loc, pentru că acolo meriţi să fii! Odihneşte-te în pace şi Dumnezeu să te aibă în grija Sa!”,„Sper să-ţi fie bine acolo, sus!” sau „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Oameni buni ca el mai rar pe pământ”, au fost câteva dintre mesajele prietenilor. „Dumnezeu să te odihnească în pace, Claudiu! Eşti şi vei rămâne îngerul păzitor al Cristinei, dar şi al fetiţei mele. De câte ori am ocazia, merg şi mă rog la mormântul tău. Pentru noi, ai fost, eşti şi vei rămâne un mare campion!”, a spus şi Elena Claudia Lefcenco, mama atletei constănţene Andreea Lefcenco.


Ti-a placut articolul?

Comentarii