Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:34 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dumnezeu să te odihnească, băiat frumos și bun!“ S-au scurs 11 ani de când campionul constănțean Claudiu Bujin a urcat la ceruri (video)

ro

16 Mar, 2020 00:00 5746 Marime text
 
Au trecut 11 ani! Plini de durere și de dor pentru familia, apropiații, prietenii și toți cei care l-au cunoscut, apreciat și iubit pe campionul constănțean de atletism Claudiu Bujin. 11 ani de când o mândrețe de băiat, plin de viață, mereu jovial și cu zâmbetul pe buze, a urcat la ceruri, la numai 24 de ani.   
 
„In memoriam Claudiu Gabriel! Au trecut 11 ani de când ai plecat Dincolo de Dincolo. Of!“, a postat pe Facebook, alături de un filmuleț dedicat lui Claudiu, mama lui, Cornelia Bujin, profesor de educație fizică și sport la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ din Constanța. Pe 22 ianuarie a.c., sportivul ar fi împlinit 35 de ani. În 2019, cu ocazia împlinirii a zece ani de la moartea fiului ei, Cornelia Bujin scria pe rețeaua de socializare: „Astăzi, este o zi tristă, pentru că băiatul meu, Claudiu Gabriel, împlinește 10 ani de când a plecat acolo sus. Ne-a lăsat cu sufletul îndurerat… Știți că ultimele cuvinte ale lui au fost despre atletism… să nu întârzie la antrenament...“.
 

„O stea pe cer!“

 
La 11 ani de la moartea campionului, apropiații săi și ai familiei sale îl pomenesc, îndurerați pe veci. „Dumnezeu să aibă grijă de tine... Trist și dureros...“, „O stea pe cer!“, „Odihnă veșnică, amintire binecuvântată!“, „Doamne, Cornelia, să nu ne dea Dumnezeu atâta durere cât pot duce umerii noștri... Sunt profund emoționată pentru durerea ta, care, desigur, nu va trece niciodată! Dumnezeu să-l odihnească în pace, ce minune de băiat!“, „Să-ți ajute Dumnezeu să duci această cruce! Nu am cuvinte!“, „Multă putere și sănătate, doamnă!“, „Dumnezeu să te odihnească, băiat frumos și bun!“, „Un înger între îngeri!“, „11 ani deja. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, „Durere mai mare nu există!“, „Mult, mult prea devreme.... Dumnezeu să-l aibă în pază!“, „ Ai grijă de tine, Cornelia! Nu ne rămâne decât să ne rugam pentru el!“, „Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un copil minunat: respectuos, educat , inteligent și foarte frumos! Să- ți dea Dumnezeu putere!“, „Cornelia, îmi pare foarte rău și simt durerea ta, dar trebuie să fii tare și să trăiești și partea de viață a fiului tău!“ sau „Dumnezeu să-l odihnească în pace printre îngeri!“, au fost câteva dintre mesaje. Și mama lui Claudiu a fost campioană la atletism, iar în familia Bujin ștafeta acestui sport este dusă mai departe de sora lui Claudiu, Cristina, și ea o mare atletă.
 

„It's a Man's World“, la ultimul tur de pistă

 
Specialist în proba de lungime, Claudiu s-a stins într-o clinică din Germania. Sportiv cu dublă legitimare, CS Farul Constanța - Steaua București, Claudiu a fost multiplu campion național, la toate categoriile de vârstă, și multiplu campion balcanic. A fost și component al lotului național de atletism al României, fiind privit ca o speranță pentru Jocurile Olimpice din 2012. Cea mai bună performanță a sa a măsurat 7,88 m. În ziua când a fost înmormântat, cortegiul funerar a făcut un tur de pistă la stadionul „Farul“, de la a cărui stație de amplificare a răsunat și melodia „It's a Man's World“, interpretată de James Brown, care era preferata lui Claudiu.
 

Mopsul Lance, simbol al luptei împotriva bolii

 
În urma atletului au rămas regrete eterne, o mulțime de diplome și medalii, dar și un cățel, mopsul Lance, pe care campionul l-a primit cu puțin timp înainte de a se stinge din viață, ca un simbol al luptei duse de om împotriva bolii necruțătoare, din care ciclistul Lance Armstrong ieșise totuși învingător. Cei din familia Bujin și-au dorit nespus ca și campionul lor să reușească să trăiască, însă destinul lui Claudiu a fost altul. Acela ca, de la 24 de ani, el să urce numai pe podiumul îngerilor.
 
Sursa foto: captură YouTube 
 
Video:

 

Citește și:
 
Campionul constănțean Claudiu Bujin ar fi împlinit astăzi 35 de ani. S-a stins din viață la numai 24 de ani!

S-au împlinit zece ani de la moartea campionului Claudiu Bujin. Ultimele sale cuvinte au fost despre atletism!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii