Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionii României n-au avut nicio șansă CFR Cluj a furat-o de la Inter mai rău ca în tur. Steaua s-a calificat însă la penalty-uri

ro

21 Feb, 2013 22:57 1456 Marime text

cfr.jpgCFR Cluj a părăsit aseară Europa League, în faza „16"-imilor de finală, după ce a pierdut și meciul retur cu Inter Milano, de pe teren propriu, scor 0-3 (Guarin 22, 45 plus 2, Benassi 88). În primul meci, formația italiană se impusese cu 2-0.

Steaua în schimb a reușit minunea, eliminând Ajax Amsterdam la penalty-uri! Precum în meciul cu Valencia, de acum șapte ani, Steaua a întors scorul de 2-0 pentru adversari din tur. După 90 de minute în care au luptat exemplar, elevii lui Laurențiu Reghecampf au dus meciul de aseară, de pe Arena Națională, în prelungiri, Latovlevici (min. 38) și Chiricheș (min. 76, cu un șut foarte frumos de la distanţă) anulând avantajul lui Ajax.

În cele două reprize adiționale, Steaua a jucat la același nivel înalt, dar nu s-a mai marcat, astfel că a fost nevoie de lovituri de departajare pentru desemnarea echipei calificate în optimi. Jucătorii Stelei (în ordine, Rusescu, Nikolici, Filip și Latovlevici) au bătut perfect, în vreme ce Ajax a ratat de două ori, prin Schone (a apărat Tătărușanu) și Moisander, care a tras peste poartă. S-a încheiat 4-2 pentru Steaua, al cărei erou a fost Latovlevici, autorul primului gol (care a aprins speranța calificării) și jucătorul care a transformat penalty-ul decisiv.

În optimi, Steaua se va duela cu Chelsea (deținătoarea trofeului Ligii Campionilor), care a eliminat în 16-imi Sparta Praga, cu scorul general de 2-1 (1-1, aseară, în Anglia, 1-0 în Cehia). Oaspeții au fost însă la un pas să ducă meciul în prelungiri. Au condus cu 1-0 din minutul 17 (Lafata), iar Chelsea a înscris golul care a scutit-o de emoțiile prelungirilor și eventual ale loviturilor de la 11 m in extremis, în minutul 90 plus 2, prin Hazard!

Sursa foto: uefa.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii