Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul Mondial din Qatar, ultimul cu 32 de echipe naționale la start. Premiere pentru turneul din Orientul Mijlociu

ro

19 Nov, 2022 16:11 1553 Marime text
 
  • Finala competiției va fi găzduită de Lusail Iconic Stadium, arenă inaugurată în noiembrie 2021.           
 
Ediția a 22-a a Campionatului Mondial de fotbal, găzduit de Qatar, stă să înceapă. Duminică, 20 noiembrie, de la ora 18.00, se va fluiera startul primei partide din turneu, Qatar - Eduador, în grupa A.
 
Acest campionat va fi ultimul cu 32 de echipe naționale la start, de la următoarea ediție, cea din 2026 (care se va desfășura în 16 orașe din SUA, Mexic și Canada), urmând a participa 48 de formații reprezentative. Totodată, ediția din Qatar a CM este prima desfășurată în Orientul Mijlociu și prima organizată de o țară araba majoritar musulmană. O altă premieră este reprezentată de data de desfășurare, 20 noiembrie - 18 decembrie, până acum campionatele desfășurându-se vara, în lunile iunie - iulie. Ziua de 18 decembrie, când a fost programată finala, este și Ziua Națională a Qatarului.
 
În ce privește candidaturile pentru găzduirea CM 2022, inițial, au fost 11 oferte, dar, în cele din urmă, au rămas doar cinci (Australia, Coreea de Sud, Japonia, Qatar și SUA), câștig de cauză având Qatar.   
    
Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!
 
La Campionatul Mondial se califică din grupe primele două clasate. Meciurile se vor disputa pe opt stadioane: Al Bayt Stadium (Al Khor) - capacitate de 60.000 de locuri, Khalifa International Stadium (Doha) - 45.416 locuri, Al Thumama Stadium (Al Thumama) - 40.000 de locuri, Ahmad bin Ali Stadium (Al Rayyan) - 50.000 de locuri, Lusail Iconic Stadium (Lusail) - 80.000 de locuri, Stadium 974 (Ras Abu Aboud) - 40.000 de locuri, Education City Stadium (Al Rayyan) - 45.350 de locuri și Al Janoub Stadium (Al Wakrah) - 40.000 de locuri. Finala va fi găzduită de Lusail Iconic Stadium, arenă pe care se vor mai juca partidele din grupele C, D, G și H, dar și o optime de finală, un sfert de finală și o semifinală. Stadionul a fost inaugurat în noiembrie 2021.  
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația! 
 
Grupele Campionatului Mondial:
 
A - Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
B - Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor
C - Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
D - Franța, Danemarca, Tunisia, Australia
E - Spania, Germania, Japonia, Costa Rica
F - Belgia, Canada, Croația, Maroc
G - Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun
H - Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook „FIFA World Cup“
 
Citește și:
 
UPDATE. Campionatul Mondial din Qatar
Loturile celor 32 de participante. Staruri prezente, staruri absente

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii