Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana sedusă de perfecţionismul japonez Gimnasta Anca Surdu, din Constanţa, are strălucire de prinţesă la sesiunile foto profesionale (galerie foto)

ro

24 May, 2014 00:00 16955 Marime text
Campioana constănţeană Anca Surdu face senzaţie în concursurile internaţionale de gimnastică aerobică, dar şi în faţa aparatului de fotografiat, la şedinţele foto profesioniste. Să pozeze este una dintre pasiunile extra-sportive ale Ancăi, iar sora ei, Iulia, şi prietenul ei, Radu, îi dau un plus de strălucire, făcând-o să arate ca un adevărat fotomodel. 

Componentă a lotului naţional de senioare la gimnastică aerobică al României, Anca Surdu culege aplauze din belşug pe scena marilor concursuri. Tricolorele sunt o forţă în lume, iar constănţeanca de la Clubul Sportiv Farul face parte dintr-o echipă de aur. Are 23 de ani, dar practică gimnastica de la patru ani. A început cu cea artistică, avându-l antrenor pe Nicolae Forminte, iar la 13 ani a trecut la cea aerobică, sub bagheta Cristianei Spânu, în prezent fiind antrenată la lot de Marcela Fumea. Anca a cunoscut la aerobică deplina consacrare. Vârfurile sale sunt Campionatul European (unde a cucerit medalia de aur, atât la junioare, cât şi la senioare), dar şi Jocurile Mondiale de la Cali (Columbia), unde a urcat pe treapta a doua a podiumului. Rezultatele importante ale Ancăi, obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale, zugrăvesc imaginea unei gimnaste înzestrate cu talent, frumuseţe şi carismă. Acum se pregăteşte, alături de colegele sale, pentru Campionatul Mondial de la Cancun (Mexic), unde ţinteşte noi titluri. „În primul rând, vrem să devenim campioane mondiale cu echipa. Ne batem cu China, Coreea sau Franţa. Nu trebuie să coborâm ştacheta. Totodată, ne-am propus aurul şi la trio, ca să arătăm că România este o forţă la această probă nu numai în Europa, ci şi în lume“, punctează Anca.

„Îmi place să creez“

Rigorile marii performanţe îi lasă campioanei constănţene puţin timp liber, însă tânăra blondă cu ochi albaştri nu se plânge. A acceptat acest regim, care a devenit parte din viaţa ei. În puţinele momente de relaxare, Ancăi îi place să pozeze. Aceasta este pasiunea sa. „În afara antrenamentelor, nu beneficiez de foarte mult timp pentru a experimenta alte lucruri. Îmi place să creez, să fac fotografie. Nu neapărat să fiu eu în spatele aparatului, ci să fiu cea fotografiată. Am beneficiat şi de o circumstanţă favorabilă“, spune gimnasta, făcând referire la faptul că prietenul ei, Radu Enache (26 de ani), este fotograf profesionist. Tinerii s-au cunoscut în urmă cu un an, la Bucureşti, acolo unde Radu, băcăuan de origine, are un studio foto. Uniţi de iubire, cei doi se înţeleg de minune şi alcătuiesc perechea perfectă. Fotografiile cu Anca ce ies din mâinile lui Radu sunt artă pură. Oricum, nici nu avea cum să fie altfel, cu un asemenea model. „Facem poze fie la el în studio, fie în diferite locuri din ţară. Am avut însă şi o sesiune foto la Varna, anul trecut, când, după concursul de la Boroveţ, am dat o fugă pe malul mării. De asemenea, am mers şi la Vama Veche. Pozele sunt doar o materializare a pasiunii mele. Nu mă gândesc mai departe, deşi mi-ar face plăcere. Nu mă încadrez la înălţime, fotomodelele profesioniste au peste 1,70 m. Însă nu se ştie niciodată“, surâde Anca. Şi sora mai mare a Ancăi, Iulia (26 de ani), o ajută pe sportivă să arate cât mai bine în faţa aparatului de fotografiat. Aceasta este pasionată de make-up, căruia i se dedică în afara serviciului. „Sora mea a făcut şi cursuri în acest sens. Când mă prinde pe acasă, nu mă lasă până nu mă machiază, iar dacă se nimereşte să fie şi Radu acolo, nu ratăm prilejul de a mai face un set de fotografii“, arată Anca Surdu.

Primele autografe le-a dat în Columbia

Tânăra din Constanţa a cutreierat lumea de la un cap la altul, cu ocazia întrecerilor de gimnastică, însă nicăieri nu s-a simţit atât de bine ca în Columbia, la Cali, unde au avut loc Jocurile Mondiale. „Sala de concurs gemea de lume. A fost o atmosferă electrizantă. La Bucureşti, la Campionatul European, nu a fost nici pe departe aşa. Sala era plină doar pe jumătate, la Cali au fost de zece ori mai mulţi spectatori. În plus, columbienii sunt oameni foarte prietenoşi şi calzi. Acolo am dat pentru prima dată în viaţa mea autografe. M-a încercat şi regretul că acest lucru nu s-a petrecut în România. M-am simţit apreciată şi am fost măgulită“, arată Anca. Tinerei gimnaste i-a plăcut mult şi în Japonia. „Îi admir în mod deosebit pe niponi pentru perfecţionismul lor. Curăţenia de pe străzi este incredibilă, ţinând cont de numărul mare de locuitori. Japonezii sunt extrem de ordonaţi. Nu ştiu cum fac, dar ar trebui să le urmăm exemplul“, mai spune Anca.             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii