Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Țintele lui Denis Alibec în noul sezon „Sunt mândru de ce am realizat, dar cu siguranță pot mai mult“

ro

07 Jul, 2023 00:00 2041 Marime text
 
 
  • Grație evoluțiilor sale impresionate, fotbalistul de 32 de ani a fost declarat jucătorul sezonului 2022/2023 de Liga Profesionistă de Fotbal, care l-a inclus în echipa stagiunii, iar fanii l-au votat cel mai bun jucător al Farului.
 
Autor al unui sezon 2022/2023 de vis, în care a cucerit titlul cu Farul Constanța și a fost declarat cel mai bun fotbalist al Superligii, atacantul Denis Alibec se pregătește de noua stagiune, în care speră să atingă în continuare obiective înalte.
 
Provocările sunt mari, atât pe plan intern, în campionat, Supercupa și Cupa României, cât și pe plan extern, „marinarii“ urmând a debuta în competițiile europene din turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Primul meci oficial al ediției 2023/2024 este sâmbătă, 8 iulie, când, pe stadionul „Ilie Oană“ de la Ploiești, de la ora 20.00, Farul va întâlni Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (deținătoarea Cupei României), în partida contând pentru Supercupa României. „Când joci cu o cupă pe masă, este un meci foarte important și sperăm să venim cu trofeul acasă“, a declarat Denis Alibec, la Farul TV.
 
„Așteptările sunt mari“
 
După această partidă, urmează, miercuri, 12 iulie, la Ovidiu, întâlnirea cu Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei (prima manșă din turul întâi preliminar al Ligii Campionilor), iar sâmbătă, 15 iulie, „marinarii“ întâlnesc în deplasare FC Hermannstadt, în primul meci din noul sezon al Superligii. „Este cum a vrut Mister, să jucăm la trei zile și să-i demonstrăm că putem face față. Vrem să facem o figură cât mai frumoasă în Europa. N-am reușit să marcăm contra lui FC Hermannstadt anul trecut și vom merge acolo ca să luăm cele trei puncte. În primul rând, vrem să mergem în grupele unei competiții europene, acesta este visul nostru, am muncit un an pentru aceasta, iar acum trebuie să dăm totul pentru a ne îndeplini obiectivul. Toți suntem încrezători, am demonstrat că suntem foarte buni și că putem realiza lucruri foarte mari la echipă. Așteptările sunt mari din partea tuturor. Am început cu dreptul și trebuie să mergem pe același drum, aducând cât mai multă lume alături de Farul Constanța“, a punctat Denis Alibec, golgeterul Farului din sezonul trecut.
 
A marcat pe bandă rulantă
 
Grație evoluțiilor sale impresionate, fotbalistul de 32 de ani a fost declarat jucătorul sezonului 2022/2023 de Liga Profesionistă de Fotbal, care l-a inclus în echipa stagiunii, iar fanii l-au votat cel mai bun jucător al Farului. „Denis Alibec este jucătorul sezonului 2022/2023 din Superligă. Atacantul Farului și-a regăsit forma excelentă și a reușit un sezon de poveste sub comanda lui Gheorghe Hagi. Denis a marcat pe bandă rulantă și a oferit numeroase pase decisive, contribuind din plin la câștigarea titlului de campioană“, este mesajul LPF. În campionatul trecut, Denis a înscris 14 goluri și a oferit opt pase decisive.
 
„Sunt foarte fericit, le mulțumesc colegilor și tuturor celor care reprezintă Farul Constanța, dar și suporterilor. Sunt mândru de ce am realizat, dar cu siguranță pot mai mult și voi da mult mai mult în noua stagiune. Îmi doresc titlul de golgeter în noul sezon. Și anul trecut mi l-am dorit, dar am realizat ceva mult mai mult de atât și am luat campionatul. Dacă s-ar putea și anul acesta, ar fi minunat“, a mai spus vârful Farului.
 
„Mister are de unde alege“
 
Întrucât a fost prezent la meciurile echipei naționale, Denis Alibec a avut apoi o vacanță mai lungă, el neprinzând cele două cantonamente ale Farului din această vară, de la Poiana Brașov și din Polonia. „Nu am fost în cele două stagii, dar sunt pregătit să joc. Nu am pierdut foarte mult, pentru că m-am pregătit și singur și sunt gata de luptă. A fost OK în vacanță. Îmi era dor să revin pe teren, să-mi văd noii colegi și să începem munca. Cred că suntem vreo 36 în vestiar, dar e bine, pentru că Mister are de unde alege. Sunt mulți jucători talentați în lot și avem încredere foarte mare, după sezonul trecut. Sperăm ca și în campionatul 2023/2024 să devenim campioni. Nu va fi o presiune suplimentară pe tinerii Farului, au demonstrat și anul trecut că rezistă la presiune. Ei trebuie să joace din plăcere și din talentul pe care-l au și cu siguranță vor face lucruri mari, cum au făcut și cei de anul trecut“, a mai spus Alibec.
 
„El e la un nivel prea mare pentru noi“
 
Pe când se afla în vacanță în Franța, pe Coasta de Azur, Denis s-a întâlnit cu unul dintre starurile lui Manchester City, campioana Angliei și câștigătoarea Ligii Campionilor, mijlocașul belgian Kevin de Bruyne. Întrebat dacă i-a lansat acestuia o provocare pentru o confruntare directă în Liga Campionilor, Denis a răspuns: „Nu, el e la un nivel prea mare pentru noi. Dar ne-am întâlnit și a fost o bucurie mare pentru mine. Visul nostru e să ajungem în grupele Ligii Campionilor, însă drumul e foarte lung și foarte greu. Totuși, cred că putem face față. Fanilor le mulțumesc că au fost alături de noi la fiecare meci“.

În vacanța din această vară, Denis s-a întâlnit, la un club de pe litoral, și cu doi foști fariști, Alexi Pitu și Louis Munteanu.
 
Jucător, iar apoi antrenor, pe noul stadion

Luni, 10 iulie, va demara procesul de demolare a stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanța, pentru i a se face loc, pe același amplasament, unei arene noi, de 18.000 de locuri, pe care „marinarii“ speră să poată juca începând cu 2025. „Tot speram să se anunțe odată începerea demolării, de un an întreg se tot vorbește. Sper să prind și eu pe teren noul stadion, ca jucător, și de ce nu, apoi, ca antrenor“, a menționat Denis Alibec.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Farul Constanța) și Instagram (Denis Alibec)
 
Citește și:
 
Farul Constanța, campioana României
Denis Alibec, ales cel mai bun fotbalist al „marinarilor“ în sezonul 2022/2023


Campioana Farul Constanța. Denis Alibec, emoții mari la finala cu FCSB
„Voi fi cel mai cuminte de acum înainte, nu voi mai lua roșu“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii