Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Box-spectacol la Mănuşa Litoralului Mihai Constantin - „Sperăm ca Arsen Mustafa să fie noul Ionuţ Gheorghe al Constanţei“

ro

26 Sep, 2014 00:00 5837 Marime text
Mihai Constantin, antrenor de box la CS Farul Constanţa şi directorul executiv al Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa, este de părere că turneul „Mănuşa Litoralului“, care se va desfăşura la Constanţa, la Sala Sporturilor, între 3 şi 5 octombrie, va fi unul deosebit de spectaculos.
 
Întrecerea are o vechime de 46 de ani, dar, în ultimii 20 de ani, nu s-a mai organizat, din pricina problemelor financiare. „Reluăm un turneu de tradiţie la nivel mondial. Cu ani în urmă, întrecerea era cuprinsă în calendarul Federaţiei Internaţionale. Sperăm să avem succes. Vor participa loturile de tineret şi seniori ale României, dar avem confirmări şi de la unele cluburi de marcă, ca şi de la pugilişti din Bulgaria, Serbia sau Moldova. Aşteptăm răspunsuri şi din Ungaria. Vrem să dăm o notă de spectacol şi de profesionalism acestei competiţii. Dorinţa de a câştiga va fi mare, pentru că, în palmaresul oricărui boxer, un turneu tradiţional înseamnă foarte mult. Sper şi cred că participanţii se vor ridica la un nivel deosebit“, a arătat Mihai Constantin.

 Toată elita boxului românesc va veni la Constanţa

 Potrivit acestuia, pentru pugiliştii români există şi o motivaţie specială. La categoria tineret, turneul este criteriu de selecţie pentru Campionatul European, care va debuta pe 15 octombrie, în Croaţia. Cu ocazia „Centurii“, se vor stabili titularii categoriilor care vor pleca la CE. Şi lotul de seniori se definitivează cu acest prilej, câştigătorii de la Constanţa urmând a deveni senatori de drept la lot. „Miza este deosebită şi cred că publicul constănţean, cunoscător şi iubitor de box, va avea ce vedea la acest turneu. Îi invităm pe fanii nobilei arte a pugilatului la spectacolul Mănuşii Litoralului. Avem invitaţi de marcă: fostele glorii ale Constanţei, Leonard Doroftei şi Francisc Vaştag (preşedintele, respectiv preşedintele Federaţiei Române de Box), Vasile Câta (alt vicepreşedinte FRB), secretarul Federaţiei, Viorel Sima, coordonatorul lotului de tineret, Relu Auraş, antrenorii lotului de seniori, Marian şi Dorel Simion. Toată elita boxului românesc va fi la Constanţa săptămâna viitoare“, a declarat Mihai Constantin.

 Arsen Mustafa este la un turneu în Ungaria

 Oficialul AJB este de părere că boxerii constănţeni vor face o figură frumoasă la întrecerea care se va desfăşura în finalul săptămânii viitoare. „Constanţa va avea o participare deosebită. Avem boxeri valoroşi. Îi putem nominaliza pe campionii naţionali şi componenţi ai lotului naţional Enver Amiş (la categoria 49 kg), Florentin Niculescu (64 kg) - ambii, de la CS Farul, sau Ionuţ Băluţă (56 kg) - de la CS Năvodari. De asemenea, din urmă vine o altă valoare, vicecampionul mondial de tineret Arsen Mustafa (de la Farul), despre care sperăm să fie viitorul Ionuţ Gheorghe al Constanţei, medaliatul nostru olimpic de la Atena. Actualmente, Mustafa se află la un turneu în Ungaria şi va veni la Mănuşa Litoralului cu gândul să-şi confirme postura de titular la lot şi să participe la Europenele din Croaţia. Pe lângă aceştia, dispunem însă şi alţi sportivi dornici de a promova la echipele naţionale“, a mai spus Mihai Constantin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii