Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bobotează Medgidia 2024 Cristian Tranulea, vicecampion mondial, a recuperat crucea aruncată în Canalul Dunăre - Marea Neagră (GALERIE FOTO)

ro

06 Jan, 2024 17:37 2376 Marime text


Ca și anul trecut, și în 2024 sportivul constănțean Cristian Tranulea a recuperat crucea aruncată în apă de Bobotează.

Dacă, în 2023, s-a numărat printre cei trei temerari care au recuperat crucea la ceremonialul de la Constanța, acum, tânărul de 23 de ani, care e antrenor de înot la Axiopolis Cernavodă, dar și vicecampion mondial la înot în ape înghețate, a participat la sărbătoarea de Bobotează organizată la Medgidia.

Zece tineri au sărit în apa Canalului Dunăre - Marea Neagră pentru a recupera crucea, iar cel care a ajuns primul la ea a fost Cristian Tranulea.      

An de an, la Medgidia, de Bobotează, ritualul creștin-ortodox este respectat cu desăvârșire. Sâmbătă, 6 ianuarie 2024 Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat, pe faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră, slujba de sfințire a Aghiazmei Mari pregătită în câteva butoaie, pentru a fi suficientă celor aproximativ 500 de persoane prezente.
 
După săvârșirea slujbei religioase, atenția tuturor s-a îndreptat spre marginea canalului, unde 10 tineri așteptau pregătiți să sară în apa rece pentru a recupera crucea. Cristian Tranulea, din Constanța, a fost norocosul care a reușit să ajungă primul la sfânta cruce aruncată de părintele protopop Petrică Ciobanu. Deși are doar 23 de ani, Cristian este profesor de înot, a participat la numeroase concursuri și are în palmares titlul de vicecampion mondial la înot în ape înghețate.
 
Toți participanții au fost felicitați pentru curajul și credința lor, primind binecuvântările preoților, iar câștigătorul a fost recompensat și cu premiul de 2 000 de lei, oferit de Primăria Municipiului Medgidia, prin domnul viceprimar Niculae Păun, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Medgidia.

 
Sursa foto: Facebook (Primăria Medgidia) și Cristian Tranulea

Citește și:


Sărbătoarea Bobotezei la Constanța
Cine au fost cei trei oameni care au prins crucile aruncate în apă (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii