Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:22 16 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătălia pentru Jocurile Olimpice începe la Constanța Primul turneu de baschet 3x3 din sezonul pre-olimpic, la City Park Mall

ro

02 Nov, 2018 16:16 687 Marime text

3x3 Constanța Street play, ediția de iarnă, este primul turneu organizat în România la care punctele adunate de jucători vor conta în duelul națiunilor pentru calificarea la Jocurile Olimpice, ediția Tokyo 2020.

 Evenimentul marca Sport Arena Streetball vaavealocînzilele de 10 și 11 noiembrie în City Park Mall și este organizat de Asociația Județeană de Baschet Constanța, si finantat de Primăria Municipiului Constanța. 

Clasamentul mondial pe națiuni, alcătuit în baza punctelor acumulate de jucătorii din fiecare țară în perioada 1 noiembrie 2018 – 1 noiembrie 2019, va fi principalul criteriu de calificare la turneul olimpic de baschet 3x3 de la Tokyo 2020.

Cu premii totale în valoare de peste 15.000 de lei și cu un premiu în bani la categoria de elită, Open Masculin, in valoare de 4500 lei, turneul de la Constanța se anunță unul extrem de puternic.

Cei mai buni jucători de baschet 3x3 din țară sunt așteptați să-și reunească din nou forțele în echipele tradiționale.

Înscrierile sunt gratuite și vor avea loc începând cu 5 noiembrie, ora 15.00, pe site-ul 3la3.ro și se vor încheia după atingerea numărului limită de 30 de echipe sau pe 7 noiembrie, ora 23.00.

Arena de baschet 3x3 special amenajată în incinta City Park Mall va găzdui, pe lângă meciurile de baschet, concursuri pentru spectatori, momente de dans și majorete, invitați speciali și multe alte surprize.

Tot încadrul acestui eveniment va avea loc și faza finală a 3x3 Schools Battle, o competiție de baschet 3x3 dedicată exclusiv școlilor și liceelor din Contanța, organizată pentru al doilea an consecutiv de Asociația Județeană de Baschet Constanța în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța si finantata de Primăriei Municipiului Constanța.

Elevii sunt așteptați să-și susțină colegii de pe teren, organizatorii urmând să premieze cele mai originale moduri de a face galerie.

Evenimentul este organizat de Asociatia Judeteană de Baschet Constanta în colaborare cu Sport Arena Streetball si este finantat de Primăria Municipiului Constanța.

Susținut de: City Park Mall, Nike, Stirom Ltd., Hesperis Group, Al Promt, Radio România Constanța și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.


Sursa foto: Asociația județeană de Baschet Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii