Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet 3x3. Calificări la Constanţa pentru Europene Românca Gabriela Mărginean, principala marcatoare a turneului feminin (galerie foto)

ro

03 Jul, 2018 00:00 1869 Marime text
Tribune pline, echipe de top din Europa şi un concurs de slam-dunk de excepţie au transformat turneul de calificare pentru Campionatul European de baschet 3x3, găzduit de Constanţa, într-un spectacol total.

Dacă prima zi a fost ruinată de reprizele de ploaie, iar o parte dintre meciuri au fost amânate pentru a doua zi, în acea zi arena amenajată în Piaţeta Perla din Mamaia a fost arhiplină pe tot parcursul zilei. Naţionala feminină a României a avut o evoluţie entuziasmantă şi le-a oferit fanilor destule motive să facă valuri în tribune. Tricolorele şi-au câştigat grupa, învingând pe parcurs Rusia, deţinătoarea trofeului european şi vicecampioana mondială, echipă care, în cele din urmă, a ratat calificarea pentru turneul final, care va avea loc în această toamnă la Bucureşti, între 14 şi 16 septembrie. Românca Gabriela Mărginean a fost principala marcatoare a turneului feminin, cu o medie de opt puncte pe meci.
 
Ambele echipe naţionale ale României erau calificate, din postura de gazde, dar meciurile disputate la Constanţa au fost teste extrem de utile. Băieţii au depăşit faza grupelor după o victorie cu Suedia şi o înfrângere cu Bosnia - Herţegovina şi au avut o evoluţie solidă în sfertul de finala cu Serbia, campioana mondială, cedând însă în cele din urmă cu 14-21. La masculin, Serbia, Spania, Bosnia - Herţegovina şi Polonia s-au calificat pentru turneul final de la Bucureşti, iar la fete au avansat Elveţia, Olanda şi Belgia.
 
Concursul de slam-dunk a fost punctul culminant al celei de-a doua zi şi a fost câştigat de americanul Jonathan Clark, care a participat în premieră la un concurs de slam-dunk în Europa. Clark l-a învins în finală pe francezul Guy Dupuy, medaliat cu argint la concursul care a avut la Campionatul Mondial de Baschet 3x3 de la Manila. Spectacolul a fost completat de trupa de majorete United Girls şi de grupul All in One Dance, iar freestyler-ul francez Kyle The Shrimp i-a provocat pe fani la dueluri de unu la unu, uimind asistenţa cu execuţiile sale. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa în parteneriat cu Federaţia Română de Baschet şi Sport Arena Streetball, cu finanţarea Primăriei Municipiului Constanţa, iar printre partenerii turneului s-a numărat şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii