Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletul veteran Vasile Apetroaie, din Eforie Nord „Să sperăm că în 2021 va fi mult mai bine!“

ro

31 Dec, 2020 00:00 4072 Marime text
  • Vasile Apetroaie s-a obişnuit să participe la multe competiţii, iar coronavirusul i-a luat din această bucurie.
  • În plus, în 2020 sportivul s-a confruntat şi cu o accidentare.
  • Chiar şi aşa, atletul veteran a urcat pe podium şi în acest an, stabilind şi un record balcanic.


Pandemia de coronavirus, care a adus o seamă de interdicţii şi restricţii şi în sport, i-a ştirbit în 2020 atletului veteran Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, din bucuria participării la concursuri şi din satisfacţia urcării pe podiumul de premiere.

În vârstă de 54 de ani, Vasile Apetroaie are în continuare o legătură strânsă cu mişcarea, cu exerciţiul fizic şi cu alergarea, dar şi cu spiritul de competiţie, astfel că, pentru el, neparticiparea la concursurile cu care e obişnuit şi care fac parte din stilul său de viaţă echivalează cu o mică tragedie. În 2020, coronavirusul a anulat multe dintre competiţiile la care plănuia să evolueze sportivul veteran, care, în plus, s-a confruntat şi cu o accidentare (ruptură musculară). De aici şi supărarea sa, care se ghiceşte în cele câteva rânduri postate pe Facebook, pe post de bilanţ în 2020. „Într-un an 2020 mizerabil, nu am reușit decât două medalii la campionatul național de sală, un record Balcanic cu ștafeta României de 4 x 400 m, un loc 2 la maratonul Delta Dunării Sulina și un loc 20 la general la Varna maraton internațional Bulgaria, să speram că în 2021 va fi mult mai bine!”.
 

„Eşti sănătos și e tot ce contează!”

Pe marginea acestei postări, Carmina Căpitanu, din Mangalia, şi ea alergătoare, a căutat să-l consoleze pe Vasile Apetroaie, la final de 2020: „Hai să gândim pozitiv! Eşti sănătos și e tot ce contează! Poți alerga și te poți bucura de viață! Nu contează câte medalii ai pierdut în 2020. Contează că ai reusit să termini acest an cu bine. Să ne vedem sănătoşi la cât mai multe competiţii!“.
 

A scos la licitaţie medalia de campion balcanic

În acest an, Vasile Apetroaie a dovedit că are şi un suflet mare, alăturându-se campaniei de ajutorare a unui băieţel de numai un an şi nouă luni, Octavian, fiul alergătorului constănţean Cristi Bornaz, diagnosticat cu o boală cruntă. Pentru a contribui şi el la strângerea de fonduri, Vasile Apetroaie a scos la licitație una dintre medaliile sale importante, cea de campion balcanic din 2019. La acea competiție, desfășurată la București, în intervalul 19 - 22 septembrie, Vasile Apetroaie a cucerit aurul la 4X400 m, categoria 50 ani (cu timpul de 4:17.78), din ștafetă făcând parte încă un constănțean, Gheorghe Romașcanu.

În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini cu atletul veteran Vasile Apetroaie, preluate de pe contul său de Facebook.


Citeşte şi:

Fiul lui Cristi Bornaz are nevoie de ajutor
Alergătorul Vasile Apetroaie a scos la licitație medalia de campion balcanic


„Sunt foarte mulţumit“
Atletul veteran Vasile Apetroaie, campion al României la maraton


Vasile Apetroaie, campionul din Eforie
La 51 de ani, a mai cucerit două titluri naţionale, doborându-şi recordurile (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii