Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletism Dobrogea Vlad Dima, campion național Under-16 2023. Bogdan Marica a urcat de două ori pe podium (GALERIE FOTO)

ro

25 Jul, 2023 18:00 1366 Marime text
 
 
  • Vlad Dima (CSS Tulcea - CS Farul Constanța; antrenor, Gheorghe Ciulei) a devenit campion al României la aruncarea suliței, probă pe care a dominat-o categoric.
 
Etapa finală a Campionatului Național de atletism rezervat categoriei de vârstă Under-16, de la București, le-a adus evoluții bune și medalii și reprezentanților litoralului.
 
Aceștia au urcat pe podium de trei ori, dar s-au aflat aproape de medalii în alte câteva rânduri. Vlad Dima (CSS Tulcea - CS Farul Constanța; antrenor, Gheorghe Ciulei) a cucerit medalia de aur, devenind campion al României, la aruncarea suliței, probă pe care a dominat-o categoric. Tânărul sportiv s-a impus cu 53,88 m, pe când al doilea clasat, vicecampionul, a realizat 46,56 m. Vlad Dima a concurat și la aruncarea greutății, ocupând poziția a patra.
 
Celelalte două medalii i-au aparținut lui Bogdan Marica, de la Axiopolis Cernavodă (antrenor, Vicențiu Culea). Bogdan a obținut argint la aruncarea discului (cu 51,09 m) și bronz la aruncarea ciocanului (cu 50,90 m). Fratele geamăn al lui Bogdan, Alexandru, a fost al patrulea la ciocan și la disc, evoluțiile sale fiind influențate de problemele medicale cu care s-a confruntat. Alexandru a ocupat și poziția a șasea la greutate. 
 
„Deși vădit slăbit după o suferință fizică de opt zile, timp în care nu s-a putut alimenta corespunzător, Alexandru a concurat, clasându-se pe locul 4 la aruncarea discului, cu o aruncare de 46,38 m, iar la aruncarea ciocanului s-a situat pe locul 4, cu o aruncare de 49,45 m. Felicitări, copii, pentru rezultatele obținute la prima voastră participare la U16 (14-16 ani), rezultate obținute cu multă munca și efort susținut!“, este mesajul antrenorului Vicențiu Culea. 
 
La Naționalele din capitală au concurat mulți alți sportivi din județul Constanța, care, chiar dacă nu au prins podiumul, au avut evoluții apreciate, precum Teodora Dragu (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța - locul 4 la 80 m garduri), Alecsandra Scărlătescu (CS Farul - CSM Constanța; la 100 m - locul 4; la 200 m - locul 7; la 400 m), ștafeta feminină de 4X100 m a LPS (Teodora Dragu, Maria Avram, Maria Arachelian, Eva Faur) - locul 5 (cu 53,77 s), Pavel Olaru (LPS; locul 5 la 300 m garduri), Mihnea Mititescu (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța - locul 6 la 90 m garduri), Vladimir Fomenko (LPS; locul 6 la 300 m garduri), Răzvan Radu (CS Farul Constanța - locul 7 la 90 m garduri), Iustin Dan (CSS Medgidia; la 1.500 m - locul 7; la 3.000 m - locul 8), Maria Arachelian (LPS; locul 9 la 300 m garduri), Teodora Dragu (LPS; locul 10 la 300 m garduri), Victor Petre (LPS; locul 11 la 300 m garduri), Ana-Maria Nedelcu (CS Farul - la 800 m), Rafaela Zama (CSS1 Constanța - la 800 m), Andrei Ghiță (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța - la 1.500 m), Maria Avram (LPS - la 300 m garduri), Mihai Postolache (CSS1 Constanța - la lungime), Raluca Barbu (LPS - la 300 m garduri).    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: CS Farul și Facebook (Vicențiu Culea)
 
Citește și:
 
Evenimente sportive Constanța
Atleții, pe podium la Cupa României. „M-a învățat să prețuiesc fiecare moment din acest sport“ (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii