Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este ziua de naștere a unei sportive de aur a Constanței

ro

21 Jun, 2013 00:00 2158 Marime text
Astăzi este o zi plină de bucurie pentru Ana-Maria Sebe, una dintre campioanele tenisului de masă constănțean, care sărbătorește, alături de familie și de cei dragi, împlinirea frumoasei vârste de 22 de ani. Produs al școlii de vedete de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, Ana-Maria este dublă campioană europeană de junioare (cu echipa României și la dublu feminin), titluri pe care le-a cucerit în ultimul ei an de juniorat.

Pe lângă aceste două medalii, cele mai importante din vitrina sa cu trofee, Ana-Maria a mai urcat de multe ori pe podiumurile internaționale, la întrecerile de anvergură, iar pe plan intern este multiplă campioană națională și medaliată, la toate categoriile de vârstă. Primul titlu intern l-a cucerit la vârsta de zece ani. În sezonul recent încheiat, Ana-Maria a jucat în Turcia, la echipa Bursa Buyukșehir Belediyespor, având o contribuție însemnată la obținerea de cîte formație a medaliilor de argint în campionat și în Cupa Turciei.

Ana-Maria a început practicarea tenisului de masă la șapte ani, urmând exemplul mamei sale, fosta jucătoare și actuala antrenoare Liliana Sebe, care a adus-o cu ea la sala de antrenament încă de când era un prunc. Sportiva de aur a Constanței este singurul copil al familiei Sebe, iar zilele aceasta emoțiilor de concurs le vor lua locul altele, de altă factură, pentru că, pe 25 iunie, Ana-Maria își va susține examenul de licență la Facultatea de Educație Fizică și Sport pe care a absolvit-o la Universitatea din Craiova.

Sursa foto 1: Andrei Baican
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii