Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, două noi meciuri pentru echipa lui Hagi Rivaldinho, fiul lui Rivaldo - „Sunt foarte fericit că am semnat cu FC Viitorul“

ro

17 Jan, 2019 00:00 1681 Marime text
După victoria, scor 2-1, cu liderul din Ungaria, Ferencvaros, din primul amical al stagiului din Antalya, FC Viitorul susţine astăzi două noi partide de verificare. De la ora locală 12.00, întâlneşte, la Belis Belek, echipa rusă Rubin Kazan, iar de la ora locală 18.00, la Sueno Belek, e programată confruntarea cu Aalen (Germania). Inițial, constănțenii ar fi trebuit să întâlnească, în al doilea meci al zilei, formația sud-coreeană Daejeon Citizen, dar această întâlnire a fost anulată.
 
După cum a precizat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, fosta campioană a României va aborda cele două confruntări cu echipe distincte, aşa cum se va întâmpla şi în celelalte două zile cu amicale de până la finalul cantonamentului: pe 21 ianuarie, ora locală 11.00 - FC Viitorul - Velje (Danemarca), la Sueno Belek; ora locală 18.00 - FC Viitorul - Lechia Gdansk (Polonia), la Titanic Belek; pe 24 ianuarie, ora locală 11.00 - FC Viitorul - Yenisey (Rusia), la Sueno Belek. la ora locală 18.00 - FC Viitorul - Sabutarlo (Georgia), la Sueno Belek. Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, a subliniat că pregătirea FC Viitorul decurge bine. „Ne aşteptam la o vreme ploioasă la început, dar important e că terenurile sunt bune şi au rezistat. Meciurile le avem şi pe alte terenuri, iar pe cel de aici de antrenăm deocamdată doar noi, deci nu e foarte solicitat“, a precizat decarul echipei constănţene.
 

„Nu puteam să zic nu“

 
Venit împrumut de la Levski Sofia până în vară, cu drept de prelungire, brazilianul Rivaldinho, fiul celebrului Rivaldo, s-a arătat „foarte fericit“ că a semnat cu FC Viitorul. „Când cei de la club şi în special Gică Hagi mi-au spus că mă vor la echipă, nu puteam să zic nu. Sper să fie totul bine. Cunosc fotbalul românesc şi ştiu că FC Viitorul e o echipă valoroasă, care joacă bine. De aceea am venit, să ating un nivel înalt alături de această formaţie. Primul pas e să ne calificăm în play-off, iar apoi vom vedea ce va fi. Eu sper să fiu campion, însă o luăm pas cu pas. Vreau să dau totul pentru Viitorul şi să marchez, ca să ajut echipa să câştige toate meciurile“, a menţionat Rivaldinho.
 

„Transfer foarte important“

 
Al doilea brazilian transferat de FC Viitorul în această iarnă este Eric de Oliveira, care a mai jucat pe litoral, iar doi dintre liderii echipei, Ianis Hagi şi Bogdan Ţâru, au subliniat că mutarea e una foarte bună. „Pe Eric l-am primit foarte bine, el se ştia oricum cu grupul. E un transfer foarte important pentru noi, întrucât aduce un plus de calitate în atac. Cred că nu va avea nicio problemă în a se adapta, s-a integrat deja. Uşor-uşor, îşi va intra în ritm. Mă bucur că vin jucători noi, care se pliază pe jocul nostru. Toţi ne înţelegem bine, jucăm unul pentru altul şi nu suntem egoişti. Jocul nostru e unul colectiv, iar, dacă evoluezi aşa, vei ieşi în evidenţă şi individual. Cu Eric nu am jucat împreună, l-am prins numai o săptămână la antrenamente. Dar ştiu ce jucător e, am urmărit meciurile Viitorului până să mă întorc, cât a jucat el“, a spus Ianis.
 
„Ne bucurăm că s-a întors Eric, e un fotbalist valoros, care s-a înţeles foarte bine cu echipa cât a fost la noi şi ne-a ajutat să ne realizăm obiectivele“, a punctat Ţâru.
 

Ţâru s-a refăcut după accidentare

 
Accidentat pe finalul anului trecut, fundaşul central s-a refăcut şi se pregăteşte pentru un debut de succes pe 2019 alături de FC Viitorul, primul meci oficial fiind cu U Craiova, la Ovidiu. „Sunt bine, mi-am revenit după accidentare şi mă antrenez normal. Mai am de recăpătat forţă la gambă, dar e bine. Avem un program încărcat, că suntem în perioadă de pregătire, iar la meciul cu Craiova trebuie să fim la un nivel foarte bun. În primul rând, trebuie să ne menţinem drumul în cupă, iar în play-off punctele se vor înjumătăţi. Va fi alt campionat, iar cel mai important e să câştigi meci de meci, cum am făcut noi atunci când am devenit campioni. Nu sunt emoţii pentru calificarea în play-off, dar avem meciuri dificile cu echipe care se bat şi ele la calificarea în această fază. Trebuie să ne pregătim bine şi să începem cu un rezultat bun cu Craiova, pentru a avea continuitate. Suntem un grup tânăr, dar avem experienţă. Mulţi au susţinut meciuri la echipele naţionale şi suntem mai omogeni ca atunci când am cucerit titlul. Suntem mulţi din Academie şi ne ştim foarte bine. Atunci totul a venit pe parcurs, nu ne-am imaginat vreodată că vom ieşi campioni, dar am crezut în şansa noastră când eram acolo sus şi am realizat surpriza. Şi când am luat titlul a fost o luptă grea, dar acum poate sunt angrenate mai multe echipe“, a spus Ţâru.
 

„La un moment dat, mă voi gândi la următorul pas“

 
Întrebat dacă va rămâne la Viitorul sau va pleca în această iarnă, Ianis a răspuns: „Deocamdată, sunt aici, sunt fericit, am luat decizia foarte bună de a mă întoarce. Normal că la un moment dat mă voi gândi la următorul pas, dar deocamdată joc la Viitorul. În 2019, obiectivul meu e să progresez de la zi la zi şi să devin mai bun. Cum am spus şi când m-am întors, îmi doresc un trofeu cu echipa. Clubul a fost alături de mine când mi-a fost greu, iar acum trebuie să-i dăm şi noi clubului un trofeu. Că va fi titlul, că va fi cupa, vom vedea. Avem o mentalitate de învingători şi suntem pe poziţii bune pe ambele fronturi“.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
Victorie în primul amical din Antalya FC Viitorul a învins liderul din Ungaria, Ferencvaros (galerie foto+video)

Eric de Oliveira s-a întors la FC Viitorul. Ce record plănuieşte să doboare „Avem şanse şi la titlu, şi la Cupa României“ (galerie foto)

În victoria din Antalya cu Ferencvaros, FC Viitorul a folosit aproape 20 de jucători crescuţi şi formaţi la Academia Hagi!

Rivaldinho, fiul lui Rivaldo, a semnat contractul cu FC Viitorul

FC Viitorul. „Perlele“ lui Hagi La 16 ani, Alexi Pitu a avut ofertă de la o echipă mare din străinătate

Gică Popescu și Iosif Rotariu, la pregătire! FC Viitorul, primul antrenament din cantonamentul de la Belek. A fost transferat şi Eric
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii