Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul Nelu Carastoian îi face concurenţă lui Alex Ferguson Cartonaşe roşii şi jucător lovit cu pumnul în finala Dunărea Ostrov - Victoria Mihai Viteazu

ro

30 Jun, 2014 00:00 3550 Marime text
Două formaţii nou-promovate în Liga a IV-a de fotbal a judeţului Constanţa, Dunărea Ostrov şi Victoria Mihai Viteazu, s-au întâlnit, sâmbătă, în finala etapei locale a Cupei României. S-a impus Dunărea, scor 3-2 (2-1), iar în faza următoare, va întâlni o echipă de Liga a III-a. În timpul partidei însă, arbitrul George Nedelcu a acordat trei cartonaşe roşii (două Victoriei şi unul Dunării) şi a pus capăt meciului cu puţin timp înainte de finalul prelungirilor, după ce un spectator a pătruns pe teren şi l-a lovit pe jucătorul Ionuţ Gioga, de la Ostrov.

Partida, găzduită de terenul CFR din Constanţa, a avut de toate: goluri multe, unele spectaculoase, suspans, răsturnări de scor, dar, din păcate, şi evenimente regretabile. Ostrov a condus cu 2-0 în minutul 30 (Ştefan Filip 20, Mihai Constantin 30), dar Mihai Viteazu a redus din diferenţă aproape de pauză (Marian Chehaia 43), iar apoi a egalat, în minutul 69, dintr-o lovitură liberă executată măiastru de la 18 metri de fostul jucător al Farului şi al Stelei, Adrian Pitu. Golul victoriei i-a aparţinut, în minutul 79, lui Aurelian Oprea, care a punctat cu capul, după o centrare a lui Ştefan Filip, desemnat jucătorul finalei. Dunărea Ostrov (antrenor, Nelu Carastoian) a evoluat cu: Iulian Voineag - Sever Sali, Daniel Neagu, Sametin Salih, Cristian Iordan (50 Cristian Zăgrean) - Claudiu Bărăitaru (60 Ionuţ Măgureanu), Georgică Furdui, Mihai Constantin (65 Levent Azmi), Aurelian Oprea, Mihai Geileanu - Ştefan Filip (90+1 Ionuţ Gioga). „Am controlat meciul de la un cap la altul. Băieţii au pasat foarte bine, dominându-şi adversarii. Practic, i-au surclasat. Jucătorii de la Mihai Viteazu au avut doar două faze, din care au dat două goluri. De la noi, Mihai Constantin a punctat cu o execuţie frumoasă, scăpând singur cu portarul şi marcând cu o scăriţă. Pe final, ne puteam distanţa pe tabelă, pe contraatac“, a declarat preşedintele Dunării Ostrov, Gheorghe Ilinca.

„Asistentul stătea cu 15-20 de inşi în spate şi dădea cu subsemnatul“

Acesta spune că nu s-a putut bucura pe deplin pentru acest succes, din cauza incidentelor din timpul partidei. „Mihai Constantin s-a ales cu arcada spartă, după un cot, cel care l-a lovit fiind eliminat. Apoi, în prelungiri, a existat un diferend între jucători, s-a creat un meleu, iar pe teren au pătruns şi alte persoane. Una dintre acestea l-a lovit cu pumnul pe jucătorul nostru, Ionuţ Gioga, care fusese introdus în joc de câteva minute şi care, în urma loviturii, şi-a pierdut cunoştinţa. Mi-au lăsat un gust amar aceste evenimente. Nu ne-am putut bucura de victorie când îl vedeam pe Ionuţ că nu ştia ce-i cu el nici după ce şi-a revenit în simţiri. Cei de la Mihai Viteazu n-au ştiut să accepte înfrângerea, una destul de evidentă, de altfel. Nu le găsesc scuze şi nu-i înţeleg. Jucătorii noştri au fost alergaţi pe teren. Nu-i pot numi fotbalişti pe cei care au procedat aşa. Din cele patru minute de prelungire arătate, expiraseră trei când au avut loc incidentele, arbitrul fluierând finalul. Vom face plângeri la Poliţie şi la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa. Sper să se ia măsuri. Şi în semifinale am avut un meci deosebit de greu, la Fântânele, unde un asistent stătea cu 15-20 de inşi în spate şi era nevoit dea cu subsemnatul la fiecare fază, explicându-şi deciziile“, a spus Gheorghe Ilinca.

Mărturia observatorului

În privinţa incidentului din final, observatorul finalei, Constantin Bodnar (primul din stânga, în fotografia de mai sus), a spus: „Erau ultimele secunde, arbitrul se pregătea să fluiere finalul. Doi jucători s-au scuipat, iar de acolo s-a produs o busculadă. Centralul le-a dat roşu ambilor fotbalişti, iar un spectator a pătruns pe teren şi l-a lovit pe cel de la Ostrov. Luat pe nepregătite, acesta a căzut, iar agresorul a dispărut. A fost nevoie de intervenţia medicului, iar arbitrul a pus capăt partidei. Păcat de acest incident, unul izolat, de altfel, pentru că meciul a fost superb“.

„Ne cerem scuze“

Delegatul echipei Victoria Mihai Viteazu, Nicolae Jiru, a precizat că nu poate spune nimic despre cele incriminate de echipa Dunărea Ostrov în ultimele secunde. „Nu am văzut nimic, nu cunosc, eu am luat jucătorii şi am intrat în vestiar. Însă prin mine, Victoria Mihai Viteazu îşi cere scuze faţă de formaţia din Ostrov pentru cele ce au dus la cartonaşele roşii primite de jucătorii noştri. Sunt supărat, ne-am făcut de râs. În tot campionatul, n-am luat un galben, iar acum, arbitrul a trebuit să apeleze la eliminări. Îi asigur pe cei de la Ostrov că jucătorii noştri nu au fost incitaţi de nimeni, pur şi simplu s-a întâmplat. Păcat de meci, pentru că s-a jucat foarte frumos. Victoria Dunării e justă. Deşi scorul a fost strâns, adversarii au fost mai buni“, a spus Nicolae Jiru. În meciul cu Ostrov, Victoria a jucat cu: Ionel Nae - Marius Oprea, Cristian Dobriţă, Tudor Bâşcă, Iulian Ristea - Marius Jalbă (70 Valentin Robu), Sorin Bogleş, Nicuşor Ivanov, Marian Chehaia - Bogdan Rânjă, Adrian Pitu (70 Marian Manole). Unul dintre jucătorii de la Victoria implicaţi în evenimente, Cristian Dobriţă, a spus: „Am fost provocat atât de Ionuţ Gioga, cât şi de un alt jucător de la Ostrov care a fost folosit pe parcurs, Ionuţ Măgureanu. Am fost înjurat. Sunt şi eu om, am familie şi era normal să cedez. Cum a intrat pe teren, Ionuţ Gioga m-a călcat. Iar, în primul rând, el nu a păţit nimic din cauza mea, se vede şi pe filmare”.

Omul sfinţeşte locul

Prin câştigarea finalei, Dunărea Ostrov a încheiat en-fanfare, neînvinsă, un sezon în care a obţinut şi promovarea în Liga a IV-a. În faza următoare a Cupei României, Dunărea va întâlni o echipă de Liga a III-a, probabil Callatis 2012 Mangalia. „Indiferent de numele adversarului, vrem să facem un meci frumos. De aceea ne-am şi înscris în competiţie, să ne confruntăm cu echipe de categorie superioară şi să vedem care e nivelul nostru. Noi jucăm fotbal adevărat, fără să ne preocupe picioarele adversarilor şi alte aspecte extra-regulamentare. Este meritul antrenorului Nelu Carastoian, contând şi faptul că am găsit jucătorii care se pliază pe stilul echipei. Carastoian şi-a pus amprenta pe jocul Dunării. Omul sfinţeşte locul. Antrenorul nostru este Alex Ferguson din fotbalul mic constănţean. Precum celebrul tehnician scoţian, e de o viaţă la echipa noastră“, a mai spus Gheorghe Ilinca.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii