Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul FC Farul a rămas marcat de ce a văzut la elevii săi „E strigător la cer! Unii nu au ce căuta la Liga a 2-a!”

ro

15 Mar, 2014 00:00 2775 Marime text
Lui Ştefan Nanu nu i-au picat bine deloc ultimele rezultate înregistrate în amicale de echipe ale Farului cu juniorii de la Farul 2010: 1-5 şi 3-3. De asemenea, principalul formaţiei constănţene a criticat evoluţia unora dintre „marinari” la partida oficială cu CSMS Iaşi, pierdută cu 0-4.
 

Juniorii de la Şcoala de Fotbal Farul 2010 au ieşit neaşteptat de bine din două meciuri de antrenament disputate cu formaţii ale Farului, din care au făcut parte cei care au jucat mai puţin, suspendaţii, tinerii ori cei aflaţi în probe. Primul meci s-a jucat imediat după amicalul Farului cu Săgeata Năvodari (0-4) şi le-a revenit juniorilor născuţi în anii 1995 şi 1996 cu 5-1 (3-0 la pauză). Pentru puşti au înscris Ionuţ Gheorghe (2), Cezar Beşleagă, Erdal Ali şi Florin Braşoveanu. În a doua partidă, scorul a fost egal, 3-3 (2-2), juniorii, care au punctat prin Ionuţ Gheorghe, Cezar Beşleagă şi Florin Braşoveanu, conducând cu 2-1 şi 3-2. Farul a egalat în zece oameni, după ce, în repriza a doua, Ştefan Nanu a scos din echipă un jucător, nemulţumit de evoluţia sa, iar „marinarii” au jucat în inferioritate numerică până la final. „La victoria cu 5-1 am folosit în prima repriză jucători născuţi în anul 1996, iar după pauză fotbalişti născuţi în 1995. În a doua confruntare, jucătorii au fost amestecaţi, dar cei mai mulţi de 1996”, a arătat Lucian Marinof, cel care, alături de Izmir Abdulgani, pregăteşte grupa formată din fotbaliştii de 18 şi 19 ani. „La primul meci, nu eram aici, dar mi s-a povestit. Ridică semne de întrebare aceste partide, dintre rezervele Farului şi juniori. Nu se poate aşa ceva, o asemenea diferenţă între lotul mare şi puşti! Să pierzi cu 1-5, iar apoi să alergi după egalare contra unui adversar care n-ar trebui să ajungă să dea un şut la poartă. E strigător la cer! Eu cred că la echipa mare au fost aduşi jucători care, din punctul meu de vedere, nu au ce căuta la Liga a 2-a”, a declarat Ştefan Nanu, supărat şi după partida de la Iaşi, din Liga a 2-a, în care Farul s-a făcut de râs, cedând cu 0-4. „Gazdele s-au impus poate prin mai multă dorinţă. La noi, unii jucători au fost doar cu numele pe teren. Pentru mine este inexplicabilă evoluţia cu CSMS, după ce, în precedentele două partide, am avut evoluţii bune şi am fost foarte mulţumiţi de jucători. La acest joc însă, am rămas pur şi simplu marcat de ce s-a întâmplat în teren. Jucători cu experienţă care îi lăsau singuri pe adversari în careul nostru. E inadmisibil! Ştiu că sunt probleme la echipă, dar ei trebuie să-şi respecte blazonul în primul rând. Unii jucători nu au fost conectaţi la joc. Eu mi-am dorit să avem la Iaşi o evoluţie care să ne aducă victoria. Aşa abordez fiecare meci”, a arătat principalul „marinarilor”.
 
Problemele cu care se confruntă Nanu
 
Sosit de puţin timp la Farul (de două săptămâni şi câteva zile), timp în care a condus echipa în trei partide oficiale (în Liga a 2-a), Ştefan Nanu a făcut o analiză a lotului de jucători şi a situaţiei actuale de la echipă, constatând că sunt mai multe probleme. „E greu şi pentru mine în conjunctura actuală. Mulţi jucători au ajuns la Farul de la formaţii pe unde au jucat doar o repriză sau două în ultimul an. În plus, sunt mulţi fotbalişti noi în echipă, şapte. E greu să sudezi o echipă în scurta perioadă de când sunt eu la Farul. Vom vedea ce va fi în viitor. Diferenţa dintre meciul cu Clinceni (echipă cu mulţi fotbalişti de valoare, de Liga 1) şi cel cu Iaşi a fost foarte mare. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mulţi au acuzat o stare de oboseală. Am înţeles că şi pregătirea a fost neadecvată, mai lentă. Poate şi eu am de suferit acum din acest punct de vedere. Dar sper să reglăm treburile şi să aducem punctele de care avem nevoie. Pentru că potenţial există, mi-au demonstrat asta în primele două partide. Totul ţine de atitudine şi de dorinţa de a câştiga meciul”, a punctat Ştefan Nanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii