Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:49 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenoare la echipa de fete Selena SN Constanţa Niculina Radu a obţinut licenţa UEFA B (galerie foto)

ro

12 Mar, 2016 00:00 1718 Marime text
Antrenoarea constănţeană Niculina Radu, care, alături de Diana Gidu, pregăteşte echipa feminină de fotbal Selena SN Constanţa, a obţinut licenţa UEFA B, acordată în urma examenelor finale la cursul pentru fete al Şcolii Federale de Antrenori.
 
Cursul, care face parte dintr-un proiect-pilot inițiat de UEFA și implementat în colaborare cu Federația Română de Fotbal, având ca scop dezvoltarea fotbalului feminin, a durat un an şi a fost compus din trei module, potrivit site-ului oficial al FRF. Din cele 19 fete care s-au înscris, 12 au susținut examenul final. Desfăşurat pe durata a trei zile, acesta a avut trei probe: cea scrisă, cea practică și prezentarea lucrării de licență în fața comisiei din care au făcut parte Dan Apolzan (președintele Școlii de Antrenori), Sandu Tăbîrcă (cel care coordonează loturile de tineret și juniori), Mirel Albon (antrenorul echipei naționale de fotbal feminin), Vlad Ungureanu (referentul Școlii Federale de Antrenori) și Monika Staab (instructor UEFA).

Monika Staab, impresionată

Festivitatea de absolvire a avut loc chiar de Ziua Femeii, iar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, le-a înmânat absolventelor cursului diplomele, dar şi un mărţişor, urându-le în același timp „La mulți ani!“. Diana Gidu, care este şi antrenor secund la lotul naţional feminin Under-19, nu a participat la curs, întrucât avea deja licenţa UEFA B. „Monika Staab a fost foarte mulţumită de acest proiect. De asemenea, s-a arătat impresionată de proiectul nostru de la Constanţa, de cum ne luptăm şi de condiţiile pe care le avem. I-am prezentat şi un filmuleţ cu Selena SN“, a declarat Niculina Radu.

„Şi noi schimbăm echipa din mers“

Duminică, 13 martie, echipa constănţeană, care joacă în Liga 1, susţine primul meci oficial din 2016, întâlnind pe teren propriu, de la ora 11.00, echipa CSS Târgovişte, care e liderul clasamentului, cu 22 de puncte. Selena SN se află pe poziţia a cincea, cu 11 puncte. Meciul contează pentru etapa a zecea. „Târgoviştencele au avut şi ele un an de tranziţie, anul trecut am fost în faţa lor. Şi noi schimbăm echipa din mers, avem foarte multe junioare. Chiar în acest an vor mai debuta două fetiţe, care împlinesc 14 ani“, a spus Niculina Radu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii