Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calificări pentru Euro Fotbalista Adelina Voinescu, de la Selena SN Constanța, în lotul României Under-17 care a promovat în Liga A

ro

08 Oct, 2021 00:00 2701 Marime text
 

 
  • România a evoluat la turneul de calificare din Turcia, clasându-se pe primul loc în grupa a cincea din Liga B.
 
Echipa națională feminină Under-17 a României a participat cu succes la prima rundă a calificărilor pentru Campionatul European din 2022. 
 
Tricolorele pregătite de Irina Giurgiu au evoluat la turneul din Turcia și s-au clasat pe primul loc în grupa 5 a Ligii B. Această performanță le-a adus promovarea în Liga A, urmând a lupta sezonul viitor pentru calificarea la turneul final. Din lotul României care a evoluat în Turcia a făcut parte și o jucătoare de la Selena SN Constanța, portarul Adelina Marina Voinescu.
 
România U-17 a înregistrat în două meciuri o victorie și un egal, golaveraj 5-3 și, cu patru puncte, a ocupat locul întâi, devansând reprezentativele Turciei - locul doi, cu două puncte, și Letoniei - locul trei, cu un punct. În primul meci, România a remizat cu Turcia, 2-2, iar apoi a învins Letonia cu 3-1. În ambele confruntări, Adelina Voinescu a fost rezervă.
 
În Liga A, România va fi repartizată, prin tragere la sorți, într-o altă grupă, iar pentru a se califica la turneul final, trebuie să câștige și această serie. „Tragerea la sorți pentru faza a doua va avea loc spre finalul anului 2021. Câștigătoarele celor șapte grupe se vor alătura țării gazdă, Bosnia și Herțegovina, la turneul final EURO WU17, programat în perioada 3-15 mai 2022“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Naționala României de Fotbal Feminin)

 
Citește și:

Fotbal feminin
România, victorie şi egal cu Macedonia de Nord. Adelina Voinescu, de la Selena SN Constanţa, printre tricolore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii