Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:05 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cluburile din Liga 1, cu echipe de fotbal feminin. Ce a spus Gică Hagi despre planurile FC Viitorul

ro

10 Feb, 2020 00:00 1263 Marime text

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat a aprobat, anul trecut, măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Liga 1.


Astfel, după cum se arată pe site-ul oficial al FRF, începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în Liga 1 trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U-15 feminin.


„Aceasta este o condiție obligatorie pentru primirea licenței de a evolua în Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competițiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin“, potrivit sursei citate.


Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a vorbit pe marginea acestei obligativități. „Dacă e la licență și e obligatoriu, clar că trebuie să ne aliniem și să avem și noi echipă de fotbal feminin. Încercăm să facem și acolo o echipă foarte bună, cu mentalitate de învingător, și că concurăm cu cine trebuie. Nu vom face echipă doar de dragul de a a face. Așa, mai bine nu mă apuc. Mai bine plătesc amenda și asta e. Da, am cunoscut fetele din Constanța, am cunoscut echipa (n.r. Selena SN), iar ideea noastră e să facem o formație competitivă“, a spus „Regele“.


În campionatele următoare, cerințele vizavi de echipele de fotbal feminine, vor fi următoarele:
 

Sezonul 2021-2022:

• Începând cu acest sezon, cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3);
• Trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Național U-15;

• În ambele situații, se aplică varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin în competițiile în care evoluează.
 

Sezonul 2022-2023:

• Înregistrarea a minimum 20 de jucătoare care să joace în Campionatul Național U-15;
• Înregistrarea a minimum 15 jucătoare U-13;
• Înscrierea unei echipe de Campionatul Național de Senioare;
• Pentru toate cele trei situații prezentate mai sus, se aplică, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atât la nivel de senioare, precum și la junioare.


Echipa de senioare va evolua în Liga 3 în cazul în care nu există un protocol de colaborare semnat. Dacă acesta există, atunci echipa de senioare va juca la nivelul ligii în care activează clubul de fotbal feminin.


Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:


Fotbal feminin Selena SN Constanta, pe locul trei la Cupa Unirii, de la Tulcea. Alexandra Boboc, cea mai tehnică jucătoare (galerie foto)

Bani de la Consiliul Local pentru cluburi sportive din Constanța. Premieri și suplimentare de fonduri (documente)

Fotbalistele din echipa Under-15 a Selenei SN Constanţa sunt pe primul loc în campionat (galerie foto)

Echipa de fotbal feminin Selena SN Constanţa a promovat în Liga 1
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii