Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alergătorul veteran Vasile Apetroaie, pe locul doi la cursa de la Varna (GALERIE FOTO)

ro

12 May, 2022 00:00 1756 Marime text

 
  • Deși nu a fost refăcut complet de pe urma unei accidentări mai vechi, sportivul veteran a alergat cot la cot cu mai tinerii săi adversari. 
 
La Varna, în Bulgaria, s-a desfășurat tradiționala reuniune atletică Varna Marathon, iar la proba de 10,5 km a evenimentului, categoria de vârstă +45 ani, Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, a ocupat locul secund. 
 
Alergătorul legitimat la ACS Run 4 Life Constanța a înregistrat timpul de 43:39, iar la Open masculin s-a clasat pe poziția a 18-a. Au încheiat cursa 360 de participanți (bărbați și femei). „Am concurat nefiind refăcut complet de pe urma unei accidentări mai vechi, dar, surprinzător, m-am descurcat foarte bine, alergând cot la cot cu mai tinerii sportivi de performanță. A fost o competiție reușită“, a declarat Vasile Apetroaie.

Timpi și locuri bune au înregistrat la cursa de 10,5 km de la Varna și Ștefan Angheluș (Constanța), și Arun Asan (Techirghiol), ambii mult mai tineri decât Vasile Apetroaie. Ștefan Angheluș, militar la Batalionul 341 Infanterie ,,Constanţa", a fost al zecelea la Open masculin (cu 41:25), în timp ce Arun Asan, cu 51:54, s-a clasat pe 59 la Open masculin.       
 
Luna trecută, Vasile Apetroaie a concurat și la Campionatul Național masters de alergare 10 kilometri pe șosea, care s-a desfășurat în cadrul Semimaratonului Wizz Air București. Alergătorul veteran a luat startul la categoria de vârstă 55 de ani și a câștigat proba în 40:06, impunându-se detașat în fața celorlalți doi alergători care s-au clasat pe podium și care au încheiat cursa cu 43:00, respectiv 46:34. Performanța lui Vasile Apetroaie este de subliniat, în condițiile în care vremea a fost câinoasă, iar el s-a confruntat cu probleme medicale, nefiind în plenitudinea forțelor fizice. Nu în ultimul rând, Vasile Apetroaie a participat cu această ocazie la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Vasile Apetroaie)
 
Citește și:
 
Atletul veteran din Eforie Nord
Vasile Apetroaie, un nou titlu de campion național. Aur la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii