Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alberty Başchir - „Cred că abia acum e primul lor meci“ SSC Farul, coloană de maşini pentru partida de la Eforie Sud

ro

18 Oct, 2016 00:00 8099 Marime text
Liderul cu punctaj maxim al Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, Suporter Spirit Club Farul Constanţa, întâlneşte în următoarele patru etape, în ordine, formaţiile aflate în clasament pe locurile 5, 3, 2 şi 4.

Echipa înfiinţată de fani ai FC Farul a câştigat toate cele 12 meciuri disputate până acum în campionat, având 36 de puncte şi conducând Liga a 4-a cu două lungimi în faţa formaţiei CS Agigea. În ultima partidă, SSC Farul a dispus cu 2-0 de Farul Tuzla la Eforie Sud, acolo unde constănţenii revin duminică, 23 octombrie, pentru partida cu echipa locală, CS Eforie, ocupanta locului cinci în clasament, cu 25 de puncte. În continuare, SSC Farul se va duela cu CS Năvodari (locul 3, 33p) - la Constanţa, cu CS Agigea (locul 2, 34p) - în deplasare şi cu Viitorul Fântânele (locul 4, 25p) - la Constanţa.

Suporterii se pregătesc deja pentru confruntarea cu CS Eforie, care se joacă în etapa a 13-a a campionatului. „Farişti, este momentul sǎ facem cunoscut proiectul Suporter Spirit Club Farul la nivel naţional. Greul de-abia acum începe! Primele 12 etape, în care am obţinut tot atâtea victorii, au fost doar o încǎlzire. Meciurile importante acum încep: CS Eforie (deplasare), CS Nǎvodari (acasǎ), CS Agigea (deplasare) şi Viitorul Fântânele (acasă). Adversarii direcţi în lupta pentru promovare abia aşteaptǎ un pas greşit din partea noastrǎ. De aceea vǎ invitǎm duminicǎ, 23 octombrie, la deplasarea pentru meciul cu CS Eforie. Partida începe la ora 15.00. Vom pleca în coloanǎ, odatǎ cu autocarul echipei, ca în vremurile bune, în care umpleam sectoarele rezervate pentru oaspeţi ale stadioanelor echipelor din Liga 1. Vom face alb albastru oraşul Eforie şi vom arǎta cǎ stadionul din localitate este prea mic pentru iubirea noastrǎ!”, au postat fanii pe Facebook.

Proiect de succes, nu un lucru efemer

Susţinătorii SSC Farul care vor să meargă la meciul de la Eforie Sud sunt aşteptaţi la ora 12.30 la stadionul „Farul“ din Constanţa, plecarea fiind prevăzută 30 de minute mai târziu. „Ca să promovăm, trebuie să ne respectăm toate partenerele de întrecere. Iar, dacă vrem ca proiectul nostru să fie unul de succes, nu un lucru efemer, suntem obligaţi să îl facem bine! Ne vom asigura cǎ întreaga ţarǎ aflǎ tot ce am realizat pânǎ în prezent şi ce ne propunem pentru viitor. Vǎ aşteptǎm alǎturi de noi, cu steaguri, fulare şi eşarfe alb-albastre. Punctul de plecare este curtea interioară a stadionului Farul. Întâlnirea este prevăzută pentru ora 12.30, iar plecarea coloanei de maşini, împreună cu autocarul echipei, va fi la ora 13.00. Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, au mai precizat fanii.

„Va fi un meci frumos, de văzut”

Cei de la CS Eforie nu se lasă însă impresionaţi de pregătirile SSC Farul. „Evoluează coloana de maşini sau fotbaliştii? Eu cred că abia acum e primul meci al SSC Farul la Liga a 4-a. Până acum, partidele lor au fost antrenamente cu public, meciuri de încălzire. Încă de când s-a stabilit ţintarul le-am spus că pe noi ne întâlnesc în etapa a 13-a. Eu nu am niciun complex faţă de acest număr. Neavând niciun obiectiv, noi vom juca fără presiune, care e la ei. Au aproape (la două puncte) CS Agigea şi, în eventualitatea unui eşec, ar putea fi depăşiţi în clasament, Agigea disputând un meci mai uşor (n.r. acasă cu Voinţa Valu lui Traian, echipa de pe locul zece). În perioada următoare, locurile 1-5 joacă între ele în permanenţă. Acum se va vedea cu adevărat unde se află fiecare. Eu zic că CS Eforie - SSC Farul va fi un meci frumos, de văzut. Şi noi avem destui jucători care au evoluat la un nivel superior. Practic, în afară de cei doi juniori de la Brăila, pe care i-am adus în vară, toţi fotbaliştii noştri au jucat cel puţin la Liga a 3-a“, a declarat Alberty Başchir, preşedintele CS Eforie.

Portar inedit

Oficialul clubului din Eforie a subliniat că echipa ar fi fost actualmente mai sus în clasament dacă nu se confrunta cu probleme de lot. „În primul rând, la CS Eforie e problema portarului. Avem unul singur, Tănăsel Alexe (n.r. care e antrenor de goal-keeper-i la mai multe grupe ale Academiei Hagi). Când acesta nu poate veni, în poartă intră un jucător de câmp, Manea, delegatul echipei. A fost în poartă şase - şapte etape până acum, aproape jumătate din ce am jucat. La unele meciuri ne-a ieşit, la altele nu“, a mai spus Alberty Başchir. CS Eforie a început campionatul cu o înfrângere pe teren propriu, 3-4 cu CSO Ovidiu. „În opt minute, între 30 şi 38, s-a făcut 0-4. Puneam mingea la centru, ne duceam peste ei, contraatac, gol. După ce ne-am trezit, nu am reuşit să revenim decât până la 3-4“, a arătat Başchir. În cele 12 meciuri jucate până acum, CS Eforie are opt victorii, un egal şi trei eşecuri.

La mulţi ani!

Ieri, a fost ziua de naştere a trei foşti fotbalişti ai FC Farul, din generaţii diferite, Alex Măţel (internaţional al României, în prezent la Dinamo Zagreb, care a împlinit 27 de ani), Sandu Culeafă (42 de ani) şi Ioan Tătăran (55 de ani). SSC Farul a subliniat aceste evenimente fericite cu mesajul: „Le urăm un sincer «La mulţi ani!» şi împlinirea tuturor dorinţelor. Alexandru Măţel joacă la Dinamo Zagreb şi în Naţionala României. Ioan Tătăran este autorul unui gol de poveste în poarta Rapidului la sfârşitul anilor '80. Sandu Culeafă a făcut parte din echipa care a obţinut ultima promovare din istoria Farului, în 2001. Vă respectăm şi vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru clubul nostru!“. De asemenea, golgeterul all-time din istoria FC Farul, Marin Tufan, a împlinit zilele trecute 74 de ani, primind felicitări şi din partea fanilor.

Acţiune amplă de curăţenie la stadion

După ce au lansat o amplă campanie de igienizare la stadionul „Farul“, suporterii constănţeni continuă curăţenia la arena din strada Primăverii. „În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 16.00 până se întunecă, continuăm curăţenia. Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 9.30 până la ora 16.30, avem cea mai amplă acţiune. Terminăm de curăţat în tribune, dar şi în exterior, încărcăm gunoiul în maşini şi vopsim toate porţile de acces. Vă aşteptăm în număr cât mai mare!“, au spus fanii.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 27 Oct, 2016 17:40 Am asistat la aceasta partida, superioritatea echipei faru si-a spus cuvântul. Declarația celor din conducerea echipei eforie nu poate fi decat una fara caracter ( nu ca ma asteptam la un alt comportament din partea lor). Ce ar fi declarat daca ar fi scos măcar un punct cu farul? Felicitări ambelor echipe pentru prestatie. Cred ca acest a fost un meci scoala si pot explica de ce, echipa din eforie a exersat apărarea, iar farul a exersat atacul. Cam asta a fost diferența între cele doua echipe