Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Al doilea golgeter din istoria FC Farul Bănică Oprea și familia sa trăiesc din 2014 în Anglia. Câți ani a împlinit fiul fostului fotbalist (galerie foto)

ro

04 Jun, 2020 00:00 8505 Marime text
  • Bănică Oprea a marcat de 53 de ori pentru FC Farul, susținând peste 240 de meciuri în tricoul alb-albastru
  • În România, Bănică junior a evoluat la Callatis Mangalia și la Academiile Hagi și Gică Popescu
  • Bănică Oprea a făcut parte din staff-ul tehnic al FC Farul în urmă cu șapte ani

Bănică Oprea, al doilea golgheter din istoria FC Farul, dar și fost antrenor la clubul constănțean, ca și la alte formații din județ, se află de la jumătatea anului 2014, alături de familie, în Anglia, unde cei patru au mers în căutarea unei vieți mai bune. Fostul fotbalist, soția sa, Mari, și cei doi copii, Bănică Marian și Margareta Valentina, s-au acomodat de mult cu viața de la Basingstoke, iar recent fiul fostului antrenor a fost sărbătorit cu ocazia împlinirii a 22 de ani.

Basingstoke e un oraş undeva între Londra şi Southampton. „La mulți ani și multă sănătate!“, „Bică să trăiască, cu ai tăi pe lângă tine!“, „La mulți ani, să fiți sănătoși și fericiți toată familia!“ sau „La mulți ani, Bicanho! Să fii sănătos și fericit alături de cei dragi!“, au fost câteva dintre urările primite de cel alintat „Bică“, odată cu tortul cu cifra 22 pe el. Juniorul a moștenit talentul fotbalistic de la tatăl său, astfel că s-a dedicat și el sportului-rege. În România, a jucat la juniorii lui Callatis Mangalia, iar câte un an la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ şi la Academia de Fotbal „Gică Popescu“, postul său de bază fiind mijlocaș stânga.
 

În Anglia, a evoluat și la Basingstoke Town FC

Și în Anglia a mers la un club, Basingstoke Town FC, la care, actualmente, nu mai evoluează, nemaiputând să se împartă în mod egal între muncă, școală și fotbal. Tânărul nu a renunțat însă definitiv la dragostea sa, astfel că, atunci când timpul îi permite, mai joacă la o echipă de ligă inferioară. Tatăl lui Bică a evoluat la FC Farul între 1989 şi 1998, timp de nouă campionate şi jumătate. În acest interval, a susţinut 241 de meciuri şi a marcat de 53 de ori, fiind al doilea golgheter din istoria „marinarilor“, după Marin Tufan (cu 62 de goluri). În Anglia, Bănică senior s-a dedicat în totalitate serviciului, nemaifiind implicat de vreun fel în fotbal.
 

A debutat ca antrenor la Aurora 23 August

Actualmente în vârstă de 52 de ani, Bănică Oprea a renunțat la activitatea de fotbalist la 34 de ani, forţat şi de o accidentare. Momentul a coincis însă cu debutul în antrenorat, la echipa de „judeţ” Aurora 23 August, la care a activat timp de cinci ani, între 2001 şi 2006. A promovat această formaţie în Divizia C, unde Aurora a jucat trei ani. Înainte de promovare, în judeţ, mai juca şi Bănică, la dorinţa expresă a preşedintelui echipei, fan al său, care era încântat să-l vadă pe gazon. În continuare, Bănică a mai antrenat prima echipă a Callatisului Mangalia, atât ca principal, cât şi ca secund, iar în 2010 a trecut la juniorii republicani ai clubului. În aprilie 2011, şi-a îndeplinit o ambiţie personală, aceea de a forma de la zero o grupă de copii.
 

A contribuit și el la salvarea de la retrogradare

Solicitat de FC Farul, acum șapte ani, ca secund al lui Ion Răuţă, fostul golgeter al „marinarilor” a contribuit şi el atunci la evitarea retrogradării constănţenilor. Apoi, a antrenat în tur echipa mare a Callatisului 2012 Mangalia, strângând 16 puncte, în ciuda marilor probleme financiare existente atunci la club. Ulterior, Bănică a pregătit juniorii E ai clubului din Mangalia (născuţi în anul 2003).⁣

Sursa foto: Facebook (Bănică Oprea)
 

Citește și:

Fostul golgheter al Farului s-a mutat cu familia în Anglia Băiatul lui Bănică Oprea joacă împotriva lui Chelsea (galerie foto + video)

Confundat cu un indian şi ameninţat cu arma Golgeterul farist Bănică Oprea l-a făcut KO pe un german (galerie foto)

Callatis 2012 Mangalia a câştigat în deplasare

Bancă tehnică exclusiv constănţeană Ion Răuţă şi Bănică Oprea, înscăunaţi antrenori la FC Farul (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 07 Jun, 2020 09:42 Respect Banica Oprea... Suporterii Farului nu te-ai uitat