Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancă tehnică exclusiv constănţeană Ion Răuţă şi Bănică Oprea, înscăunaţi antrenori la FC Farul (galerie foto)

ro

16 Apr, 2013 00:00 3470 Marime text
În urma despărţirii de antrenorul Alin Artimon, FC Farul i-a numit ieri pe cei doi care vor forma noua echipă tehnică: Ion Răuţă (principal) şi Bănică Oprea (secund), ambii foşti jucători ai „marinarilor”. Ion Răuţă a activat şi în staff-ul lui Artimon, ca antrenor de portari. Celălalt ajutor al lui Artimon, secundul Decebal Gheară, nu va mai figura în noua echipă. Răuţă şi Oprea au condus ieri primele două antrenamente ale echipei. „Nu pot oferi garanţii că vom salva echipa, pentru că nu sunt Mafalda. Noi sperăm din tot sufletul ca Farul să rămână în Liga a 2-a, însă, din păcate, stăm şi la mâna altora. Distanţa dintre noi şi celelalte contracandidate la retrogradare s-a mărit. Trebuie să facem foarte rapid o analiză temeinică a situaţiei, iar jucătorii să spună şi ei ce nu merge. Trebuie neapărat să îmbunătăţim jocul şi să obţinem ceva din meciul următor, cu Dunărea Galaţi, în deplasare, partidă care e capitală.

Nu va fi uşor să scăpăm de retrogradare, însă poate că, beneficiind de ajutorul tuturor (conducere, oraş, presă), vom reuşi”, a declarat Ion Răuţă. Noul principal nu va opera modificări în lotul de jucători, iar în perioada următoare se va întâlni cu antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori, pentru a vedea ce tineri din pepinieră pot face saltul la echipa mare. „Ion Răuţă va conduce echipa până în vară, iar dacă îndeplineşte obiectivul, salvarea de la retrogradare, contractul îi va fi prelungit”, a spus Giani Nedelcu, patronul Farului, care speră ca formaţia să primească cât mai repede cele trei puncte la „masa verde” din partida cu Sportul Studenţesc. „Pe noi ne interesează în primul rând jocul nostru, să crească semnificativ în valoare, însă, pentru moralul echipei, ar conta foarte mult şi să se oficializeze rapid victoria cu Sportul. De asemenea, în favoarea noastră ar fi şi ca FC Botoşani să câştige litigiul cu Rapid CFR, prin care echipa din Suceava să fie văduvită de trei puncte. Nu înţeleg de ce Federaţia tărăgănează şi amână atât judecarea cazului Sportul - Farul. Speţa e foarte clară, trebuie să ni se acorde cele trei puncte”, a arătat Giani Nedelcu.

De la Dorobanţu la Al-Ettifaq

În vârstă de 52 de ani, Ion Răuţă s-a născut în judeţul Călăraşi, la Dragalina, însă este stabilit la Constanţa de mulţi ani. A jucat fotbal ca portar, o bună perioadă petrecând-o şi la FC Farul. Între anii 1992 şi 1995 a ocupat un post în administraţia clubului, în paralel cu activitatea de antrenor la Viitorul Dorobanţu (devenită ulterior Jandarmii Dorobanţu), cu care a urcat din Liga a 5-a până la Liga a 3-a, unde a antrenat un an. Apoi a lucrat la Centrul de Copii şi Juniori al Farului, unde a pregătit portarii. Au urmat zece ani (1999 - 2009) în care a fost secund la echipa mare, la care a antrenat şi goal-keeperii. În 2009, a plecat ca antrenor principal la Unirea Slobozia, unde a activat un sezon şi jumătate. După aceea, pentru încă atât, a fost antrenor de portari în Arabia Saudită (la Al-Ettifaq), iar un sezon a ocupat aceeaşi funcţie în Emiratele Arabe Unite (la Dubai). Din iarna lui 2013, s-a întors la FC Farul, fiind solicitat de preşedintele Neculai Tănasă ca antrenor de portari. Ion Răuţă are un fiu, Alexandru (25 de ani), care a fost şi el portar la Farul şi la alte formaţii, însă a renunţat la activitatea de fotbalist, devenind jucător profesionist de poker.

Are 53 de goluri pentru Farul în Liga 1

Secundul lui Ion Răuţă, Bănică Oprea, are 46 de ani şi este născut la Medgidia. A fost unul dintre atacanţii prolifici ai Farului, club pentru care a jucat timp de zece ani, între 1988 şi 1998, numai la prima ligă. De altfel, Farul este singura echipă la care a evoluat Bănică în Divizia A, pentru 241 de jocuri, în care a înscris 53 de goluri. A mai evoluat la Metalul Medgidia şi Callatis Mangalia, iar după ce a agăţat ghetele în cui a fost antrenor la mai multe echipe din judeţ.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii