Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acum 39 de ani Zi de neuitat pentru Gică Hagi. Primul său gol în Divizia A, la 17 ani, într-un meci cu Steaua. O super reușită!

ro

10 Nov, 2021 00:00 4661 Marime text
 
 

 
  • Gică Hagi a debutat în Divizia A la 17 ani și șapte luni, iar peste mai puțin de două luni a înscris primul său gol pe prima scenă.
 
Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc, constănţeanul Gheorghe Hagi, a debutat la o vârstă fragedă, 17 ani, pe prima scenă din România şi în tricoul echipei FC Constanţa.
 
Meciul a fost SC Bacău - FC Constanţa şi s-a disputat sâmbătă, 11 septembrie 1982, de la ora 17.00, în etapa a şasea a sezonului 1982/1983 al Diviziei A. Hagi avea la debut 17 ani, şapte luni şi şapte zile şi a jucat titular în acea partidă, ca mijlocaş. În acel campionat, la capătul căruia „marinarii“ au retrogradat, tânărul Hagi a susţinut 17 partide, marcând şapte goluri, multe dintre ele de kinogramă. Prima sa reușită în Divizia A a fost în meciul Steaua - FC Constanța 2-2, jucat pe 6 noiembrie 1982, când tânărul Hagi, care avea 17 ani și nouă luni, a intrat la pauză și a închis tabela în minutul 88, aducându-le un punct „marinarilor“. Iar golul în poarta Stelei, apărată de celebrul Vasile Iordache, a fost unul de senzație, cu un șut de la mare distanță. „I-am dat gol marelui Iordache, în minutul 90. Am marcat cu un șut de la 35 de metri. Eram doar un copil. A fost prima mea reușită de acest gen, urmată apoi, în cariera mea, de multe altele prin asemenea șuturi”, a declarat Hagi. 
 
„Un junior (Hagi) stopează echipa bucureşteană!“
 
În ziarul „Sportul“, cronica partidei i-a aparținut lui Stelian Trandafirescu. „Un junior (Hagi) stopează echipa bucureşteană!“, şi-a intitulat jurnalistul cronica, preţuind punctul obţinut de ultima clasată, FC Constanţa, în fieful Stelei, echipă la care au jucat atunci Iordache - Iovan, Fl. Marin, Sameş, Eduard (88 Fodor) - Minea, Balint, Mureşan - Majaru (63 D. Zamfir), Câmpeanu, Barbu. De cealaltă parte, oaspeţii au evoluat cu: P. Costaş - Purcărea, Antonescu, Matache, Caramalău - Gache, I. Constantinescu (46 Hagi), Mănăilă - Petcu, Peniu, I. Moldovan (58 Buduru). Au înscris Minea (11), Balint (76), respectiv Peniu (66) şi Hagi (88). „Hagi a înscris senzaţional (ce şut cu efect!), de la distanţă“, a descris Stelian Trandafirescu faza ultimului gol.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Gheorghe Hagi) și ZIUA de Constanța

 
Citește și:
 
Hagi împlineşte, astăzi, 50 de ani
„Clasor“ de colecţie cu cele mai frumoase goluri marcate de „Rege“ la Farul (galerie foto)

 
„I-a dat o palmă de l-a învârtit de două ori“
Debutul lui Hagi la FC Constanţa şi în Divizia A, povestit de foştii săi colegi

 
Iată-l pe Gică Hagi, în 1977, la 12 ani!
„Hai, Gigele!“ Cum şi-a pus amprenta pe „Cupa Speranţelor“ micul magician de la echipa „Pescăruşul“ (galerie foto)

 
Fotografie-document
Gică Hagi împlineşte astăzi 51 de ani. Iată-l în clasa a IV-a, în costum de pionier!

 
„Îi înnebunea pe toţi!“
Amintirile lui Gheorghiţă Vasile. A jucat fotbal cu Gică Hagi în echipa Şcolii 23 din Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii