Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

ro

10 Apr, 2024 14:54 897 Marime text
foto: ACS MarinaCu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport și sub auspiciile Uniunii Europene de Ju-Jitsu (JJEU), Campionatul European de Ju-Jitsu 2024 (U16, U18 & U21), acest prestigios eveniment găzduit de Pitești Arena a beneficiat de prezența a peste 1400 de persoane membre a 28 de delegații, transformând Piteștiul în capitala europeană a Ju-Jitsu, timp de 4 zile.

Peste 1057 de sportivi, cu vârste sub 21 de ani, au concurat în perioada 5-7 aprilie la 4 probe ceea ce face acest Campionat European ca fiind cel mai mare Campionat European organizat  vreodata la disciplina ju Jitsu.

Nouă sportivi din cadrul CS Marina Constanța au fost selecționați în lotul national al României care a participat la în perioada 4-7 aprilie la Campionatul European de Ju-Jitsu 2024 (U16, U18 & U21), delegația României ocupând la final locul 2 pe națiuni din 28 de țări participante.
 
Rezultatele sportivilor constănțeni:
  • Iuga Miruna - Campioană Europeană U16, -52 KgDupă o luptă teribilă de a se menține în categoria de greutate, Miruna confirmă titlul de campioană Europeană obținut în anul 2023 în Franța și reușește o performanță rară de a-și menține titlul la aceeași categorie de vârstă și greutate. Încărcată de emoție, reușeste să găsească resurse și câștigă categoria fără probleme. Cântarul a fost un adversary redutabil pe care l-a învins cu brio.
  • Rusu Gabriel - Campion European U16, -69 KgGabriel se motivează extraordinar și domină categoria cu meciuri foarte bune și un nivel tehnic foarte ridicat. Într-o zi de senzație, Gabi câștigă meciurile prin superioritate tehnică si devine Campion European. De menționat că sportivul nostru este medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Ju jitsu din anul 2023 - Kazakstan
  • Vasilescu Teodor - Campion European U16, -44 KgTeodor arată o constanță caracteristică luptătorilor profesioniști și dă dovada de aceeași impredictibilitate atât pentru adversar cât și pentru antrenor uneori. Meciuri foarte bune cu final fericit pentru micul nostru campion care își respect statutul de favorit.
  • Spulber Raul - Campion European U16, -40 KgRaul începe ezitant categoria dar mânat de dorința de a cuceri medalie la el acasă recuperează pe parcurs iar cumulul de puncta și de meciuri îi aduce medalia de aur micului nostru campion. Foarte multă determinare pentru el!
  • Carabineru Teodor – Loc III, Cat U18, -62 kgTeo începe ezitant și pierde primul meci în care nu a mers mai nimic din ce am antrenat. Își aduce aminte ca este campion balcanic și experiența îl impinge să câștige nu mai putin de 5 meciuri pentru obținerea bronzului European.
  • Danalizi Attila – loc V, Cat U18, -56 kgAttila este unul din cei 2 sportivi ai clubului nostru care a ratat finala campionatului European la 1 punct și la un meci de infarct împotriva unui francez care a devenit campion European. Deși este la primul campionat European faptul ca a reusit victorii pe linie până în semifinale ne dă mari speranțe pentru viitor.
  • Avram Ștefan – loc V, Cat U18, -69 kgȘtefan confirmă forma bună prin meciuri de senzație. Totuși pierde primul meci și se accidentează la genunchi împotriva unui sportiv din Slovenia pe care ulterior îl învinge în recalificări, apoi câștigă 5 meciuri până în finala de bronz pe care o pierde la diferență de un punct împotriva unui sportive din Suedia. Această prestanță ne dă mare încredere pentru viitor!
  • Andrei Robert – loc XIII, Cat U 16, - 62 kgRobert este pentru prima data la un campionat de o asemenea anvergura si cu 2 meciuri castigate si 2 pierdute ne face mandri de el pentru prestatia avuta.
  • Dorneanu David - Loc XVII Cat. U18, -69kgDavid desi posedă o experiență destul de mare în competiții, fiind unul din cei mai vechi practicanți ai clubului, prinde o zi nefastă și adversary redutabili (că doar e campionat European) și părăsește competiția devreme cu foarte multe lecții învățate.

„Sportivii noștri au evoluat extraordinar în categorii foarte puternice ca număr și valoare. Pregătirea de 3 luni cu cate 2 antrenamente pe zi uneori și-a spus cuvantul la aceasta prestigioasa competitie. Sportivii clubului nostru s-au dedicat total pregatirii chiar daca unii din ei sustin anul acesta examenul de capacitate/bacalaureat, acestia au gasit timp si energie sa își urmeze visul de a lupta și performa la un Campionat European.
Felicitari sportivilor, parintilor care ii sustin neconditionat și corpului de antrenori ACS Marina si parteneri care au pus umarul la aceste rezultate extraordinare pentru Romania și Constanta“ - au mai precizat reprezentanții ACS Marina. 

Urmează o perioada în care sportivii ACS Marina sunt activ implicați în activități și în competiții:
  • Programul Scoala Altfel – peste 800 de copii vor vizita si se vor antrena cu campionii clubului nostru. Acesta activitate este coordonata voluntar si sustinuta gratuit de catre Clubul ACS Marina Constanta.
  • Secția de Ju Jitsu coordonată de Sensei Dan Ungureanu participă la Cupa Marina în perioada 01-02 Iunie.
  • Secția de Judo coordonată de Sensei Timur Gelal va participa la Campionatul National de Judo U16 la Arad și la Turneul Internațional de Judo “Alina Dumitru” – Ilfov în următoarea lună.
  • Secția de Taekwondo WT – disciplina olimpică coordonată de Sabonim Encică Ciprian participă la Campionatul Național de Taekwondo WT în perioada 26-28 Aprilie.

„Având în vedere că activitatea conducerii clubului sportiv și a instructorilor, antrenorilor și arbitrilor din Clubul Sportiv Marina Constanța este susținută sub formă de voluntariat, suntem mândri că prin modul exemplar de implicare, prin dorința de acorda atenție fiecărui copil, de a implica părinții în activități pentru a susține întărirea relațiilor cu copiii, reușim să promovăm valorile marinăriei și să obținem performanțe pentru comunitatea constănțeană.
Conducerea clubului sportiv transmite mulțumiri tuturor celor care ne susțin activitatea în mod deosebit și remarcă dedicația părinților sportivilor, care reușesc să fie un catalizator al performanței obținută cu respectarea disciplinei și a valorilor Clubului Sportiv Marina Constanța“ - au mai precizta reprezentanții ACS Marina Constanța.

Citește și: 

Echipa Under-20 i-a administrat liderului prima înfrângere și va juca semifinala pe teren propriu (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii