Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A avut ofertă dublă faţă de cât primeşte la Constanţa „Am rămas la Farul pentru că am cuvânt"

ro

05 Dec, 2012 01:21 2008 Marime text

artimon_1.jpgAntrenorul „marinarilor", Alin Artimon, a dezvăluit că, până să-şi pună semnătura pe contractul cu clubul constănţean, a fost solicitat de o altă echipă

Principalul Farului a spus că la el o strângere de mână este sfântă, valorează cât un act oficial. De aceea, a rămas la club, nedând curs unei propuneri mai mult decât tentante din punct de vedere financiar.

„Ca să rămân la Farul, a trebuit să renunţ la banii mulţi pe care mi-i oferea altă echipă. Am vrut să-mi respect cuvântul dat. Atunci când eu apăream cu fularul la conferinţa de presă, nu semnasem cu Farul şi aveam o ofertă dublă. Mi-am respectat însă cuvântul faţă de finanţatorii Giani Nedelcu şi Marian Diaconescu. Am rămas la Farul pentru că am cuvânt. Mă bucur că patronul a avut încredere în mine. Acum, probabil că îşi va face şi dumnealui socotelile. Iar la sfârşitul etapei de lucru cu Artimon vedem dacă mă bucur că am rămas sau dacă Giani Nedelcu se bucură că m-a ţinut", a spus Artimon.

După succesul din deplasare cu Săgeata Năvodari, scor 5-2, la Farul e vremea soluţiilor şi a deciziilor, spune antrenorul. Potrivit acestuia, diriguitorii clubului trebuie să gestioneze corect viitorul clubului, pentru că, până acum, lucrurile au mers de multe ori la întâmplare. Sunt foarte multe de pus la punct. Tehnicianul a avut sarcina de a evalua lotul şi de a încheia campionatul cu o echipă care să se bată la promovare din sezonul viitor. „Am vrut o evaluare. O avem. Nu există jucători care să nu fi jucat, indiferent de vârstă. Toţi au trecut prin joc. Unora li s-a oferit mai multe şanse, altora mai puţine, în funcţie de ce au dat. Ştim cine merită să rămână şi cine să plece. Ştim ce trebuie să aducem şi ce trebuie să facem în următoarele şase luni. Eu am încercat să construiesc, n-am venit să păcălesc, să obţin câte un punct. Am jucat, vedeţi că Farul nu are niciun egal. Am încercat să facem ceva. Rămâne de văzut în continuare dacă am reuşit sau nu. În primul rând, m-a interesat un vestiar corect, cinstit şi curat, în care toţi să fie egali", a mai spus Alin Artimon.

Miere cu jucătorii, fiere cu suporterii

Deşi Farul a încheiat turul pe ultimul loc, iar victoria de la Năvodari, prima de pe teren străin, a venit după cinci înfrângeri la rând, principalul constănţenilor a remarcat că atmosfera din sânul lotului s-a menţinut bună. „Vestiarul a trecut prin foarte multe în ultima vreme şi avea nevoie de rezultatul cu Săgeata. Atmosfera din lot, în ciuda numărului mic de puncte acumulate, este una excepţională. La fel şi relaţia dintre mine şi jucători. Chiar vorbeam cu cei din staff: în condiţiile în care totalizam doar şase puncte, iar atmosfera şi relaţiile inter-umane erau bune, ce s-ar fi întâmplat dacă Farul ar fi avut punctele pe care blazonul i le impune?", s-a întrebat tehnicianul. Dacă în vestiar totul e lapte şi miere, nu acelaşi lucru se poate spune despre relaţia Artimon - suporteri. Antrenorul a început să fie contestat de la înfrângerea de acasă cu Unirea Slobozia şi nici succesul categoric de la Năvodari, a constatat Artimon, nu a avut darul de a-i îmbuna pe fani. „Cred că mi-am luat acelaşi mesaj ca până acum. E problema dumnealor", a comentat tehnicianul.

Lot de Serie A? Poveşti mari!

Deşi mulţi au acuzat că jucătorii cu experienţă şi cu nume sunt principalii vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns Farul, Artimon le ia apărarea, spunând că eşecul echipei din tur trebuie pus pe seama tuturor, nu numai a veteranilor. „Nu cei cu experienţă au adus echipa unde este acum, toţi am adus-o aici. Poate a fost o proastă gestionare a lotului. Poate au fost achiziţionaţi trei atacanţi pe aceeaşi poziţie, fiind nevoit să sacrific doi. Poate că au fost aduşi cinci mijlocaşi pe două poziţii, iar trei au stat. Pe de altă parte, alte şase posturi sunt goale. Ce apare prin presă, că e un lot de Serie A, sunt poveşti mari. E evident că orice echipă îşi doreşte să-şi ridice calitatea jucătorilor sau a lotului. Şi noi vom încerca, în măsura posibilităţilor, să ne întărim", a mai spus antrenorul Farului.

Nu au intrat în vacanţă

După meciul din ultima etapă, cu Săgeata, jucătorii constănţeni nu au intrat în vacanţă, fiind opriţi de Artimon pentru încă două săptămâni de pregătire şi teste fizice, care se desfăşoară în sala de forţă, pe pista de atletism a stadionului ori pe plajă. „În funcţie de rezultate, băieţii vor avea antrenament diferenţiat în vacanţă. Acum facem ieşirea din forma sportivă. Întrucât au venit pe parcurs la echipă, le uniformizăm capacitatea aerobă", a detaliat Alin Artimon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii