Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinovat!

ro

23 Feb, 2010 03:04 2119 Marime text

rocco.jpgCVM Tomis Constanţa a rămas, din această seară, pe mâinile lui Mircea Dudaş, secundul canadianului De Rocco. Mister Stelio, cel mai bun antrenor pe care l-a avut Constanţa în toată istoria ei, a fost „convins" să accepte o despărţire fără scântei, după o şedinţă cu Sorin Strutinsky, preşedintele clubului şi cel care i-a decimat echipa chiar înainte de meciurile din cupele europene printr-o decizie criticată chiar de o parte dintre componenţii conducerii administrative a CVM. Aşa s-a ajuns ca o echipă devenită simbol, să fie ciuca bătăilor în Europa şi să rişte o ratare istorică în Divizia A1. După doi ani şi şapte luni şi după 5 trofee câştigate, De Rocco şi-a făcut bagajele, trist, şi dezamăgit...

"După o discuţie de aproximativ trei ore, Stelio De Rocco şi Sorin Strutinsky au ajuns la un acord în privinţa băncii tehnice a echipei. Cele două părţi au decis să încheie colaborarea pe cale amiabilă", aşa a sintetizat povestea Serhan Cadâr, Directorul Executiv al echipei de pe litoral. Trei ore în care, probabil, nu s-a analizat nimic ci doar s-a ţipat în cel mai pur stil românesc. Culmea, deznodământul fusese anticipat chiar de Cadîr în iarnă, imediat după ce „eminenţa cenuşie" şi creatorul CVM-ului, Sorin Strutinsky, a redus contractele la jumătate. A fost probabil singura eroare a managementului din ultimii ani şi aşa au plecat mai multe vedete care au slăbit vizibil lotul iar rezultatele s-au văzut în teren.

Fără să comenteze decizia conducerii, De Rocco şi-a văzut de treabă şi a încercat să repare gafa de proporţii. Evoluţia ciudată a unor jucători dar şi virulenţa atacurilor declanşate de o galerie de derbedei sponsorizaţi constant de la bugetul local, au deconspirat practic planul: De Rocco trebuie scos vinovat şi forţat să plece. Şi a fost scos, mai ales că rezultatele nu l-au ajutat deloc. Ieşirea lui Cadîr din luna ianuarie, cu critici dure la adresa preşedintelui, a fost probabil singura bucurie a unui domn în adevăratul sens al cuvântului. O dovadă o reprezintă şi reacţia de acum o lună şi ceva când, înjurat ca la uşa cortului după un meci câştiagat la pas, De Rocco a preferat să apere mâna de huligani contestatari.

S-au uitat repede rezultatele extraordinare obţinute de un antrenor care, e adevărat, a avut şi material de lucru. S-a trecut uşor peste perioada în care CVM eclipsa pur şi simplu echipa de suflet a mai marilor CJC, HCM Constanţa, prin performanţe continentale de senzaţie. Au fost două titluri, au fost trei cupe ale României şi un loc trei în Final-Four-ul Challenge Cup, şi au fost sezoane dominate categoric de o echipă ce părea de neoprit.

În această seară, canadianul a părut resemnat şi foarte trist iar declaraţia sa spune multe despre felul în care a decurs „şedinţa". "Sunt dezamăgit că trebuie să plec înainte de finalul sezonului. Constanţa este însă obişnuită cu victoriile dar acestea nu au fost suficiente. Am pierdut prea multe partide, jocuri importante. Plec de la CVM cu demnitate pentru că ştiu că am câştigat mai mult decât am pierdut. Sper că atunci când vor sărbători câştigarea titlului, băieţii să se gândească şi la mine. De jucători mi-a fost cel mai greu să ma despart", a spus De Rocco care a fost la un pas să plângă de tristeţe...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fan 24 Feb, 2010 20:00 l-au scos pe saracu om vinovat iar manacatorii, hienele care mereu l-au atacat stau bine merci ca niste capuse langa eshipa. Singurii care ar fi trebuit sa plece sunt turcii si bulgarii, dar strutinski este orb. Rusine !!!! fara Stelio la echipa nu mai intra CVM in primele 4 echipe.