Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal (CM) Blatter, fericit ca mondialul a supravietuit vuvuzelelor

ro

11 Jul, 2010 20:19 2154 Marime text
blatter.jpg

Cu o zi inainte de marea finala, Sepp Blatter, presedintele FIFA, a analizat Cupa Mondiala din Africa de Sud, in cadrul emisiunii Sportsweek de la BBC Radio 5 Live, respingand criticile aduse gazdei, dar si controversele legate de arbitri sau scaunele libere de pe stadioane, informează hotnews.ro. 

In varsta de 74 de ani, Blatter se declara multumit de modul in care s-a desfasurat primul Mondial de pe taram african. "Cupa Mondiala inca nu s-a incheiat, dar puteti vedea un presedinte multumit. Sunt un om fericit. Am spus de la inceput ca avem incredere in Africa. Intotdeauna am aparat deciziile pe care le-am luat. Cand am fost intrebat de un plan B am spus Africa de Sud si planul C era tot Africa de Sud, atat de mult am avut incredere in aceasta tara". 
"Fiecare Cupa Mondiala are propria ei istorie si propria ei cultura. A fost un Mondial pe un continent nou cu o noua cultura si de aceea trebuie sa fie analizat din alte persepctive. Daca ne uitam la entuziasmul Africii de Sud si la audientele TV din toata lumea vom observa ca a fost o Cupa Mondiala speciala. A fost o Cupa Mondiala foarte atractiva si pentru mine a fost si emotionanta", a mentionat presedintele FIFA.
Blatter a declarat ca FIFA nu poate fi invinuita pentru calitatea slaba a unor meciuri de la Mondial si a refuzat sa vorbeasca despre introducerea tehnologiei de pe linia portii:"Suntem atasati de cei mai buni arbitri pe care ii avem. Incercam sa-i ridicam la cel mai inalt nivel, dar arbitrii sunt oameni si e firesc sa comita erori, la fel ca toata lumea".
Presedintele FIFA a tinut sa respinga si afirmatiile precum interesul pentru Mondial a fost scazut. "Da au fost scaune neocupate, dar nu am avut stadioane goale. Nu uitati ca 95% din totalul biletelor au fost vandute. Au fost doua orase in care am avut doua meciuri cu o audienta sub asteptari, dar in rest daca va uitati la scaunele goale acelea erau la loje. Nu a fost acelasi entuziasm pentru locurile la loje asa cum a fost in editiile precedente".
Blatter a pus in evidenta avantajele Africii de Sud: "Aceste stadioane sunt adevarate bijuterii din punct de vedere arhitectural. Sunt cu adevarat stadioane bune si spectatorii pot avea o imagine completa asupra terenului, indiferent unde sunt in tribune. Nu exista nici macar o tara europeana care sa aiba stadioane atat de bune cum sunt aici. Nici macar o tara. Africa poate fi mandra ca a organizat aceasta Cupa Mondiala".
Conducatorul Federatiei Internationale de Fotbal nu s-a ferit sa vorbeasca despre vuvuzela, trompeta pe care a aparat-o in fata milioanelor de critici:"Am supravietuit vuvuzelei pana la urma, toata lumea a facut-o. Nu numai sud-africanii au folosit-o, ci si ceilalti suporteri au inceput sa cumpere vuvuzele. La finala de duminica toata lumea va avea cate o trompeta".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii