Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:53 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ziua Verde Constanţa“, marcată de Polaris M Holding şi municipalitate prin acţiuni de ecologizare şi educaţie non-formală (galerie foto)

ro

12 Oct, 2015 00:00 1065 Marime text
 

Polaris M Holding, alături de Primăria municipiului Constanţa, a marcat, la sfârşitul săptămânii trecute, evenimentul „Ziua Verde Constanţa“, printr-o acţiune de ecologizare şi educaţie non-formală pe malul lacului Tăbăcărie. Alături de participanţi s-a aflat şi primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Acţiunea face parte din campania „Curăţăm Constanţa noastră“ şi s-a desfăşurat alături de elevii şi voluntarii care au participat la celebrarea celei de-a 14-a ediţii a acţiunii „Ziua Verde Constanţa“. În cadrul acestei campanii, vineri a avut loc igienizarea malului lacului Tăbăcărie, sâmbătă s-a desfăşurat acţiunea „Descoperă lacul Tăbăcărie!“, iar pentru ieri erau programate workshop-uri de desen, sub denumirea „Duminica în familie“, însă acestea au fost amânate, din cauza ploii.
 
Desfăşurată anual, această acţiune îşi propune să sensibilizeze cetăţenii cu privire la protejarea mediului înconjurător. Zona malului Tăbăcărie este o arie protejată de mediu la nivel naţional şi a beneficiat de nenumărate ecologizări anual, însă fără ca societatea să-şi fi învăţat lecţia despre civism.

Acţiuni de igienizare şi educaţie non-formală

Prima zi a campaniei s-a derulat pe etape: în primele două ore, elevii au fost implicaţi în mod direct în acţiunea de igienizare, demonstrând că pot fi un exemplu pentru ceilalţi. În cea de-a doua etapă, elevii au beneficiat de două ore de educaţie non-formală, în cadrul cărora au avut posibilitatea de a acumula cunoştinţe despre „drumul deşeurilor“, care începe cu generatorul de deşeuri şi se încheie cu reintrarea materialelor în circuitul economic. La finalul sesiunii de educaţie non-formală, toţi elevii au participat la un joc pe tema colectării selective a deşeurilor. Premiile oferite au constat în jocuri interactive de grup.
 
Polaris susţine această acţiune prin suportul logistic şi prin oferirea de materiale educaţionale în cadrul orelor de educaţie non-formală. Acţiunea „Ziua Verde“ beneficiază de sprijinul organizaţiei Cercetaşii României, prin programul „Descoperă Constanţa“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii