Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Constanţa

ro

01 Oct, 2014 00:00 2792 Marime text
Astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite. Astfel, Casa Judeţeană de Pensii Constanţa organizează acţiuni menite să aducă un omagiu acestei categorii sociale aparte. Colectivul Serviciului Comunicare şi Relaţii Publice îi va întâmpina pe seniori la ghişee cu felicitări şi dulciuri, ca recunoaştere a preţuirii şi recunoştinţei pentru munca depusă de aceştia pe parcursul vieţii. O echipă din cadrul instituţiei şi directorul executiv al acesteia se vor deplasa la Căminul de pensionari din localitatea Poarta Albă pentru a le oferi bătrânilor flori, fructe şi produse de panificaţie.

Casa Judeţeană de Pensii din Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă: „Persoanele vârstnice trebuie privite ca pe un lucru de preţ, şi nicidecum ca pe o povară, cu toţii trebuind nu doar să recunoaştem acest fapt, ci şi să întreprindem măsuri efective care să se adreseze, prin prisma potenţialului de dezvoltare, acestei categorii sociale importante. Vorbim despre oameni ale căror experienţă de viaţă şi înţelepciune sunt extrem de importante, deoarece ne ajută să înţelegem mult mai bine atât trecutul, cât şi prezentul, şi, în special, viitorul. Acestor oameni le suntem datori pentru tot ce au oferit de-a lungul vieţii lor.“

Obiectivul general al acestei sărbători este recunoaşterea persoanelor vârstnice ca o forţă în procesul de dezvoltare a societăţii, prin împărtăşirea experienţei şi a cunoştinţelor acumulate de acestea şi prin creşterea participării lor la viaţa activă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii