Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus cu cât se vor mări pensiile şi de când

ro

16 Feb, 2020 07:04 3877 Marime text
Aseară, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a vorbit la România TV despre majorarea pensiilor şi a făcut precizări cu cât se vor majora ele anul acesta, dând asigurări, cu această ocazie, că pensiile vor crește cu 40 la sută de la 1 septembrie 2020.
 

„Pensiile vor crește, sumele sunt prevăzute în buget. merg pe aceeași prezentare. Eu sunt ministrul muncii, sunt chemată să aplic legea în continuare. Colegii mei sunt atenți la economie. Nu am alt element care să mă determine în acest moment să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare. Nu am, de la premier, de la Ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare.

Așa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare. Când se va face majorarea, se va lua în calcul documentele de la fiecare pensionar”, a spus ministrul Muncii.


Ministrul Muncii mai spune că întâietate trebuie să aibă cei care au avut activitate „într-o perioadă cât mai lungă” şi că cei care nu au muncit deloc sau au muncit puţin trebuie ajutaţi. 

„Preocuparea noastră este să fie just pentru fiecare persoană care a desfăşurat o activitate de-a lungul vieţii cadrul legal actual încurajează o activitate până la stagiul complet şi cei care au lucrat sub stagiul minim de 15 ani suferă la momentul la care solicită pensia (...) Cu toate acestea, resimt o nevoie de o justă măsură între cei care nu au muncit absolut deloc şi ce care au totuşi câţiva ani în activitate" a mai afirmat Alexandru.
 
Sursa foto: Romania TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii