Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO cu Mariana Gâju „Zâmbet pentru Sebi". Primăria Cumpăna organizează un eveniment caritabil. Iată cum poți dona

ro

24 Aug, 2023 14:28 1601 Marime text
Astăzi, 24.08.2023, locuitorii comunei Cumpăna, dar nu numai sunt așteptați între orele 10:00-20:00, în Parcul de Agrement din comuna Cumpăna, Constanța, unde va avea loc un eveniment caritabil prin care fiecare va încerca să ofere, un “Zâmbet pentru Sebi".

Chiar dacă vremea a fost puțin posomorâtă, oamenii îl vor putea asculta pe Ionuț Galani care va concerta în fața publicului din localitatea Cumpăna. Mariana Gâju a fost impresionată până la lacrimi în această dimineață când a văzut câtă lume a venit să fie alături de cauza micuțului Sebastian, familia acestuia fiind de curând adoptată în comunitatea din Cumpăna. Iar cum primarul nu a putut sta impasibil la cerințele mamei de a-i oferi un sprijin pentru a-l ajuta pe cel mic.


Detalii despre cum a pornit povestea din spatele evenimentului „Zâmbet pentru Sebi” puteți asculta mai jos, într-un interviu cu Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. Iar dacă vreți să fiți alături de Sebi puteți participa în Parcul de Agrement din Comuna Cumpăna sau să donați în contul bancar - RO70BRDE140SV03620401400. 

„Evenimentul este dedicat tuturor vârstelor. Organizatorii au pregătit diferite zone de distracție, ateliere creative și recreative, târg cu haine și jucării, și chiar o tombolă. Cei mici se vor bucura de activități distractive în compania animatorilor, pictură pe față, tobogan gonflabil, roata bucuriei cu premii garantate și multe alte surprize. Pe parcursul zilei va avea loc un program artistic oferit de cei mai inimoși artiști locali, care s-au alăturat pro bono cauzei noastre și cărora le mulțumim și pe această cale.

Povestea lui Sebi: Născut la doar 7 luni, Sebastian-Ionuț luptă încă din prima secundă să trăiască și să fie un copil normal.



Din cauza prematurității, Sebi a suferit o hemoragie intracraniană în urma căreia cei patru ventriculi i-au fost blocați și prin urmare a apărut Hidrocefalia. În urma eforturilor medicilor de a-l ține în viață, puterea oxigenului administrat fiind foarte mare, a cauzat dezlipirea retinelor și apariția Retinopatiei de grad patru, Sebi fiind la un pas de orbire.



La doar o luna și o săptămână de viață acesta a suferit prima intervenție și anume, injecția intraoculară cu Avastin, această intervenție a fost un real succes, iar recuperarea capilarelor a fost de 100%, eliminând riscul orbirii. Acum Sebi poartă ochelari având dioptrii destul de mari și încă se pot observa semnele strabismului, însă poate vedea. La nu mai mult de o săptămână de la prima operație, micuțul a fost supus unei alte intervenții chirurgicale, prin care i-a fost montat un sistem de drenaj pe care îl va purta toată viața.

Această intervenție a presupus montarea unui Șunt (a unui furtunaș, care pleacă de la creier, drenând lichidul cefalorahidian în exces, către abdomen, unde acesta este resorbit de organism).


De la vârsta de 3 luni, Sebastian face terapii zilnice, terapiile fiindu-i vitale. Fără aceste terapii nu ar putea nici măcar spera la o viață normală. Ambițios, muncitor și sprijinit de părinții determinați, Sebastian muncește din greu pentru a se recupera, iar rezultatele sunt pe măsură, capacitatea lui intelectuală este foarte ridicată, la doar 2 ani vorbește, numără, spune poezii, cântecele și uimește pe toată lumea cu inteligența sa. Pe partea locomotorie drumul este mai anevoios. Exista și aici mici progrese însă mai are mult de muncă.

Dacă nu puteți ajunge la eveniment, însă doriți să ajutați, puteți să îl susțineți pe Sebastian-Ionuț, donând în contul Asociației “Zâmbet Pentru Sebi” RO70BRDE140SV03620401400.
Mai multe detalii la telefon 0730 027 183!
Mulțumim!!!”, a transmis Primăria Cumpăna și Asociația „Zâmbet pentru Sebi”.



Citește și:

Parcul din comuna Cumpăna se va umple vinerea aceasta de artiști, printre care și îndrăgita Magda Catone
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii