Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Un tânăr de 19 ani din Ucraina, bolnav de cancer, caută ajutor în România

ro

04 Mar, 2022 21:14 2064 Marime text
Spital România. Sursa foto cu rol ilustrativ- Pixabay
  • Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) caută sprijin medical specializat pentru un tânăr în vârstă de 19 ani din Ucraina, bolnav de cancer.


El urma să fie operat în regiunea Odessa, dar din cauza războiului intervenţia chirurgicală nu mai poate fi efectuată.

"Directorul spitalului din Tulcea ne-a direcţionat către Institutul Oncologic. Acum aşteptăm nişte răspunsuri. Acesta este cel mai grav caz", a declarat consilierul de comunicare al AMDTDD, Corina Davidov.

Reprezentanta AMDTDD a spus că pe numărul asociaţiei se primesc atât mesaje din partea celor care au nevoie de cazare, dar şi din partea reprezentanţilor hotelurilor care vor să doneze sau să ofere sprijin refugiaţilor din Ucraina.

"Au venit 140 de saci, cu medicamente, produse de igienă, uleiuri pentru copii. Nici nu putem estima valoarea lor. Oricum, este foarte mare", a menţionat Davidov.

Potrivit sursei, în municipiu sunt hoteluri care în ultima săptămână au fost ocupate în proporţie de 100% în timpul nopţii.

Datele furnizate de Garda de Coastă arată că, începând de joi, 24 februarie, până vineri, 4 martie, prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, în România au ajuns circa 12.600 de persoane din Ucraina.

Sursa foto Pixabay
Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii