Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:17 22 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trunchi de peşte la tavă, plachie de peşte, tochitură dobrogeană Meniu bogat, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

ro

22 Apr, 2019 00:00 1079 Marime text
Ortodocşii au prăznuit duminică Floriile sau Duminica Floriilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, dedicată Intrării Mântuitorului Iisus în Ierusalim. Toţi cei care, la botez, au primit nume de floare şi-au sărbătorit onomastica. De Florii, credincioşii merg la biserică, au dezlegare la peşte şi nu uită tradiţiile şi obiceiurile locului. Floriile sau Duminica Floriilor marchează ultima duminică dinaintea Învierii Domnului. Sărbătoarea reprezintă intrarea triumfală a Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi, care ţineau în mâini ramuri de finic. Este una dintre cele mai importante sărbători din an, fiind singura dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, nu a uitat de marea sărbătoare şi a pregătit un meniu de zile mari.
 
La micul dejun, pacienţii au fost serviţi cu ceai cu lămâie Lipton, unt, margarină, icre de crap cu ceapă, măsline, roşii cherry, brânză topită cu smântână, cremă de brânză, brânză proaspătă de vaci, caş proaspăt de vacă, ou fiert, miere polifloră, gem de căpşuni, iar la supliment au primit biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural, budincă de ciocolată, budincă de vanilie.
 
La prânz, pacienţii au mâncat borş lipovenesc de crap, borş de crap românesc, supă de peşte, supă de pasăre cu găluşte, trunchi de peşte la tavă cu cartofi natur şi lămâie, plachie de peşte cu mămăliguţă, tochitură dobrogeană cu mămăliguţă, salată de castraveţi muraţi, iar la desert - mere, mere coapte cu miere şi stafide, banane şi ciocolată.
 
La cină, pacienţii au priit ceai cu lămâie, cartofi gratinaţi cu brânză Camembert, file de peşte pane, mămăliguţă cu brânză de vaci şi stafide, brânză proaspătă de vaci şi pilaf cu legume, iar la desert - biscuiţi şi iaurt natural
 
„De săptămâna viitoare încep zilele sfintelor şi mântuitoarelor Patimi, în care Fiul lui Dumnezeu şi-a vărsat preasfântul sânge pentru mântuirea sufletelor noastre. Deci, măcar în aceste sfinte zile să facem ceea ce nu am făcut în toată vremea Sfântului Post, fie din nepăsare, fie din înşelăciunea vrăjmaşului, fie din altă pricină. Domnul Hristos vine blând şi mântuind. Să purtăm în mâini ramurile înverzite, care sunt semnul învierii, semnul biruinţei şi cu acestea, dar şi cu fapte bune, cu bucurie, să-L primim şi în Ierusalimul sufletelor noastre. Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufleteasca şi spor în toate cele bune. Rugăm Împăratul ceresc, Mângâietorul, Duhul Adevărului şi Sfinţitorul vieţii noastre să umple sufletele acestora cu Duhul Sfânt, să le întărească credinţa şi să îi tămăduiască, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma. Şi pentru că astăzi (n.r. - ieri) este sărbătoarea Floriilor, tuturor celor ce poartă numele de flori cu drag le urăm binecuvântaţi, mulţi ani!“, a transmis Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii