Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:00 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii din „Caravana Polaris“ au îndemnat constănţenii să păstreze curăţenia oraşului şi să adopte un stil de viaţă prietenos cu mediul (galerie foto)

ro

31 Jul, 2017 00:00 2157 Marime text
Cea de-a opta ediţie a „Caravanei Polaris“ s-a desfăşurat ieri-seară, în Portul Tomis Constanţa. Evenimentul a avut ca obiectiv conştientizarea constănţenilor şi a turiştilor aflaţi pe litoral cu privire la menţinerea curăţeniei spaţiului public.
 
Echipa „Caravana Polaris“ este formată din mai mulţi tineri care s-au deplasat pe jos, dar şi cu bicicletele, în zona Portului Tomis - faleza Cazinoului, promovând un stil de viaţă prietenos cu mediul prin utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Tinerii, echipaţi în tricouri inscripţionate cu sigla Polaris M Holding, au încurajat turiştii şi constănţenii să adopte un comportament civic faţă de mediul înconjurător. Persoanele întâlnite în timpul deplasării caravanei au primit, din partea companiei Polaris M Holding, obiecte promoţionale, de culoare verde, pentru a le stimula să păstreze curăţenia oraşului. Pentru ca mesajul acestei campanii să atragă atenţia trecătorilor, „Caravanei Polaris“ i s-au alăturat personaje îndrăgite de copii, un personaj pe picioroange şi o mascotă „urs panda“, de dimensiuni foarte mari, aproximativ trei metri înălţime.
 
„Cu toţii ne dorim un oraş fără deşeuri aruncate la întâmplare, plaje şi spaţii verzi mai curate, aer mai curat, dar toate aceste obiective pot fi îndeplinite numai împreună cu cetăţenii. Pentru ca un oraş să-şi păstreze curăţenia, este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Nu este suficient numai să ne dorim sau să ne bazăm numai pe serviciile de salubrizare pentru a avea un oraş curat. Micile gesturi fac întotdeauna diferenţa. Este suficient dacă fiecare dintre noi ar arunca deşeurile pe care le produce la coşul de gunoi, nu pe jos, astfel, mediul în care trăim s-ar schimba foarte mult“, au declarat reprezentanţii companiei Polaris M Holding.
 
De-a lungul timpului, Polaris M Holding a sprijinit toate acţiunile organizaţiilor neguvernamentale de curăţare a zonelor în care compania nu are obligativitate contractuală. Pe lângă aceste acţiuni, Polaris a demarat o serie de activităţi care au vizat menţinerea curăţeniei oraşului. Dintre acestea, menţionăm efectuarea de acţiuni de ecologizare, montarea de plăcuţe cu mesaje educative şi de responsabilizare a cetăţeanului pe tema menţinerii curăţeniei oraşului şi a colectării selective a deşeurilor, precum şi suplimentarea coşuleţelor stradale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii