Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Talonul de pensie va putea fi transmis în format electronic. Pensionarii trebuie să facă, însă, o cerere

ro

17 Nov, 2021 00:00 5333 Marime text
  • Pensionarii care doresc să primească talonul de pensie online trebuie să facă o cerere la Casa de Pensii
 
Acordarea talonului mov de pensie în format electronic va fi făcută doar celor care o cer Casei Naționale de Pensii Publice, potrivit unei legi care a intrat în vigoare.
 
Legea 270/2021, publicată vineri în Monitorul Oficial și care a intrat în vigoare stabilește că CNPP va oferi pensionarilor cuponul de pensie în format electronic, doar dacă beneficiarii care primesc pensia în cont curent sau cont de card solicită acest lucru printr-o cerere. Transmiterea talonului mov în format electronic se va face fie pe e-mail, fie în contul online deschis în portalul CNPP.
 
Aceeași lege stabilește că talonul mov va fi acordat atât în format electronic, cât și în format fizic, primit prin serviciile oferite de Poșta Română, amândouă documente având aceeași însemnătate juridică.
 
„Documentul de informare, în format electronic, este acceptat ca document valid în relația cu toate instituțiile și autoritățile publice. Instituțiile și autoritățile publice care îl solicită nu vor condiționa oferirea de informații sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic", scrie în Legea 270/2021.
 
Amintim că Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 11 noiembrie, legea care prevede posibilitatea ca talonul de pensie să fie transmis, la cerere, în format electronic, de către Casa Naţională de Pensii Publice.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursă foto: Pixabay.com

Citește și:

Iohannis a promulgat legea! Talonul de pensie, transmis, la cerere, în format electronic
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii