Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Judetean se „deschide", Sectia ATI se „baricadeaza"

ro

10 Feb, 2010 02:58 1334 Marime text
Cum numărul cazurilor de gripă nouă a scăzut simţitor, carantina din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU) se va ridica, la sfârşitul săptămânii, în marea majoritate a secţiilor.

Aparţinătorii bolnavilor internaţi la SCJU nu au fost prea bucuroşi de decizia instituirii carantinei în spital, luată în urmă cu mai multe săptămâni, când virusul A/H1N1 făcea tot mai multe victime. Acum însă, având în vedere că gripa nouă a luat o pauză, vizitatorii vor putea intra liniştiţi în majoritatea secţiilor din spital, fără a mai fi nevoiţi să găsească diverse soluţii pentru a trece de pază sau pentru a-i îndupleca, aşa cum s-a tot întâmplat în ultimul timp. Totuşi, potrivit managerului SCJU Constanţa, dr. Dan Căpăţână, carantina se menţine pe secţiile care prezintă risc crescut şi anume, Pediatrie, Neonatologie, Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Mai mult, este posibil ca în Secţia ATI să nu mai poată intra, cât de curând, decât personalul medical şi cel auxiliar. „Din punctul meu de vedere accesul în ATI ar trebui interzis pentru toată lumea. ATI nu este o zonă unde să-ţi vizitezi rudele, părinţii, cunoştinţele, pentru că acolo se luptă cu viaţa şi cu moartea. Nicăieri în lume nu se permite accesul în secţiile de ATI. La noi se fac presiuni enorme. Nu ştiu ce plăcere au când văd pe cineva apropiat intubat, plin de tuburi şi aşa mai departe. Probabil că voi lua decizia de a interzice definitiv accesul în această zonă", a precizat dr. Căpăţână.

Hotărârea de a ridica interzicerea accesului în SCJU a fost luată de reprezentanţii spitalului după ce şi Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a confirmat că pandemia de gripă nouă este în declin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii