Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol de caritate de Ziua Internationala a Crucii Rosii

ro

08 May, 2010 03:32 1479 Marime text
Ieri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Crucii Roşii, în aula Liceului „Lucian Blaga" din Constanţa, a avut loc un spectacol de caritate intitulat „Fi voluntar, fi Crucea Roşie". Cu ocazia acestui eveniment, trupa Fantastico, voluntarii şi elevii liceelor Lucian Blaga, Mircea cel Bătrân şi Virgil Madgearu au evoluat pe scenă pentru un scop umanitar.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICSR) au ales anul acesta în comun, tema urbanizarea, în care sunt reflectate provocările umanitare aduse de fenomenul urbanizării, dar şi câteva soluţii pe care Crucea Roşie/Semiluna Roşie le implementează, în domenii legate de dezastre, sănătate şi servicii sociale, violenţă în aşezările urbane, migrarea şi persoanele deplasate intern.

„Responsabilitatea autorităţilor locale este de a face oraşele loc mai sigur de locuit. Crucea Roşie/Semiluna Roşie, în calitatea de auxiliar oficial al autorităţilor în domeniul umanitar, poate juca un rol important, militând pentru măsuri sustenabile de reducere a riscurilor - formarea voluntarilor, coordonarea ajutoarelor, prim ajutor, proceduri de evacuare, exerciţii de avertizare şi simulare", ne-a declarat directorul Filialei Constanţa Crucea Roşie, Carmen Lungu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii