Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solaris si Orion, universurile lui Birca

ro

11 Jul, 2008 00:00 2644 Marime text
1215719083.jpg

In cartierul Faleza Nord, in apropierea renumitului cartier al consilierilor, se va ridica un bloc cu 19 etaje * Investitia va costa beneficiarul aproape 11 milioane si jumatate de euro

Blocul, care are ca adresa strada Unirii nr. 10, va avea doua subsoluri, demisol, parter si 19 etaje. Beneficiarul impozantului proiect, elaborat de firma damboviteana SC Dascalu si Asociatii, este firma SC Alcor Merchant SRL. Din intreaga suma alocata lucrarilor, 220.000 de euro vor fi folositi pentru amenajarile exterioare, plantare de noi arbori si arbusti pentru imbunatatirea climatului. Blocul va fi gata, potrivit documentelor depuse la Agentia pentru Protectia Mediului, in 36 de luni. Constructorii au la dispozitie un teren de 2.952 de metri patrati pentru a "plamadi" blocul, in zona de prelungire a strazii Ion Ratiu. Pamantul este proprietatea beneficiarului, insa documentele depuse la APM nu arata modul in care firma Alcor Merchant SRL s-a improprietarit. Blocul, care va avea vedere la mare, ii are ca proprietari pe italienii Anna Maria Mazzorato si Maurizio Piccin, dar si pe constanteanul Cristian Birca. Romanul pare a avea un dezvoltat spirit afaceristic, el fiind implicat in mai multe societati comerciale: Antrecon SA, Encore Serv SRL, Core Energy SRL, Locrida Estival SA, Relax Estival SA, Well Grup SRL, Alcor West si AlcorWind SRL. Nici sotia sa, Oana, nu s-a tinut departe de business-uri. Ea apare in actionariatul firmelor Alcor Construct, Alcor Development, Alcor Voyages si Alcor Investment. In trei dintre aceste firme este partenera de afaceri cu sotul sau. In urma cu ceva timp, presa titra ca blocul Alcor Merchant-ului, din cartierul Faleza Nord, va avea 23 de etaje si se va chema Solaris Tower. Probabil ca planurile de marire s-au schimbat din mers si beneficiarul a decis sa se opreasca la cel de-al 19-lea etaj. Viitorul turn nu este prima afacere in imobiliare a lui Birca. In aceeasi zona a orasului, tot pe strada Unirii, la numarul 108, firma pe care o are impreuna cu aleasa inimii sale, SC Alcor Construct SRL, a construit proiectul rezidential Orion. Investitor: SC Alcor Merchant SRL. Orion Residence este format din doua blocuri cu zece etaje.

Reputatie patata

Site-ul de prezentare al proiectului arata ca cele doua imobile l-au costat pe Birca 11 milioane de euro. Conditiile par a fi unele de lux: piscina, restaurant, circuit intern de jogging, dar si un mic parculet. Toate numai pentru a atrage cumparatorii. De asemenea, site-ul de prezentare mai arata faptul ca Orion-ul este "prima cladire rezidentiala dotata cu hidranti de antiincendiu pe fiecare etaj, pentru o interventie rapida, care poate limita pierderile si preveni extinderea la celelalte proprietati, precum si cu rezerva de apa menajera, atat de necesara in cazul opririlor accidentale". Insa, se pare ca Birca nu are tocmai o reputatie curata in breasla constructorilor. Avand pretentii de mare antreprenor, i s-a dus vorba ca ia pielea de pe cei carora le subcontracta lucrari. Cum zvonurile se propaga cu repeziciune, oamenii au aflat ca este rau platnic si au inceput sa se fereasca sa mai lucreze cu el. Se pare ca unele firme chiar au dat faliment dupa ce au "colaborat" cu seful de la Alcor. Cu toate acestea, Alcor Merchant-ul lui Cristian Birca si al prietenilor sai italieni pare sa mearga din ce in ce mai bine, din moment ce isi permite sa faca investitii de zeci de milioane de euro intr-una dintre cele mai scumpe zone ale orasului.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii