Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicalistii de la Daewoo Mangalia decisi sa mearga pana la greva generala (galerie foto)

ro

30 Apr, 2010 05:36 2210 Marime text

florian_marin.jpg350 de lei „negociabili", promovarea salariaţilor pe criterii de merit, precum şi un spor de fidelitate pentru angajaţii cu vechime în şantier: asta au cerut cei circa 500 de sindicalişti ai Daewoo Mangalia Heavy Industries, ce au ieşit în stradă, la mitingul derulat în faţa Casei de Cultură a oraşului.

Liderul sindicatului „Navalistul" din Daewoo Mangalia, Florian Marin, le-a spus manifestanţilor că, în ceea ce priveşte negocierile cu administraţia, acestea au ajuns într-un impas în momentul în care Mioara Ungureanu, director coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale ar fi anulat o adresă înregistrată de sindicalişti în cadrul conflictului de interese dintre „Navalistul" şi conducerea DMHI: „După ce am primit invitaţie să ne întâlnim cu conducerea, pentru conciliere, pe data de 28 aprilie, dintr-o dată, pe 26 aprilie am primit un fax prin care suntem anunţaţi de această doamnă că ne-a fost anulată cererea cu numărul 12.222 şi că nu mai are loc concilierea, pentru că a primit sesizare de la DMHI", a declarat Florian Marin, care a mai adăugat că, deşi pe 3 mai şi-ar fi dorit greva generală, totuşi s-a arătat decis să urmeze „paşii legali" şi să ajungă, din nou, la masa negocierilor cu administraţia.

Florian Marin a recunoscut totodată că statul s-a declarat oficial garantul unui împrumut de 50 de milioane de dolari, pe care şantierul îi va folosi pentru constucţia de nave şi relansarea unităţii, însă liderul s-a declarat îngrijorat pentru perioada în care şantierul va trebui să înapoieze banii. În piaţa din centrul Mangaliei au fost rostite lozinci anti-putere, dar şi împotriva „culorilor" roşu şi galben: „Indiferent de culoarea politică pe care o au, politicienii nu au făcut nimic pentru noi. PSD-ul ne-a luat grupele de muncă, iar Guvernul Boc vrea să ne pensioneze la peste 65 de ani", le-a spus sindicalistul şef de la DMHI.

Sindicaliştii au părăsit piaţa convinşi ca, în cazul în care negocierile eşuează (printre concesiile pe care le-ar face aceştia se numără şi reducerea creşterii salariale de la 350 de lei la 140 de lei, identică cu anul trecut), să urmeze paşii legali pentru declanşarea grevei generale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionel 30 Apr, 2010 21:41 Fratilor ar trebui o revolutie in DMHI asa cum se face la o greva in alte tari"ca mafia ne domina:Punei mana pe lelmne ca nu se mai poate