Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicalistii de la Daewoo Mangalia ar putea iesi in strada sambata

ro

13 Oct, 2009 02:50 2195 Marime text

dmhi_interior.jpgLiderul Sindicatului „Navalistul" din Daewoo Mangalia Heavy Industries pregăteşte pentru sâmbătă, 17 octombrie, un miting de protest pe marginea anunţatelor restructurări ce urmează să aibă loc în luna decembrie.

„Astăzi (ieri n.r.) vom înainta cereri către Poliţia Mangalia, Jandarmerie şi primărie, pentru a obţine toate avizele pentru buna desfăşurare a protestului. Nici sindicatul şi nici salariaţii din Daewoo Mangalia nu suntem vinovaţi de starea creată. Am cerut ca toţi aceştia să vină alături de noi, pentru că, dacă Daewoo Mangalia «dispare», oraşul va ajunge o ruină", ne-a declarat liderul de la „Navalistul", Florian Marin.

Liderul de la DMHI mai spune că va face tot posibilul ca acţiunea de protest să nu capete conotaţii politice. „Toţi sindicaliştii vor fi îmbrăcaţi în albastru, purtând sigla «Navalistul». Nimeni, de la niciun partid, nu va fi invitat la acţiune, pentru că nu mi se pare corect să profiţi de durerea oamenilor pentru a câştiga capital politic. Singurii care vor putea fi alături de noi sunt liderii altor sindicate, însă sunt convins că vor exista şi persoane care să încerce politizarea manifestării", conchide Florian Marin.

Sindicatul „Navalistul" are, la ora actuală, 2.200 de membri, din cei circa 6.000 de angajaţi ai DMHI şi ai societăţilor subcontractoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii