Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul a votat Cum va fi modificată Legea asociaţiilor de proprietari

ro

18 Jun, 2014 00:00 2453 Marime text
Administratorii de blocuri vor fi obligaţi să îi informeze trimestrial pe proprietarii locuinţelor despre situaţia facturilor, a conturilor bancare, a salariilor şi a lucrărilor angajate, măsuri văzute ca o soluţie de evitare a cazurilor în care banii sunt cheltuiţi fraudulos.
 

Se preconizează intrarea în vigoare a unor noi obligaţii ce vizează asociaţiile de proprietari, după ce senatorii au aprobat recent un proiect de lege cu privire la acest aspect. Documentul arată că în obligaţiile asociaţiilor de proprietari va intra şi cea de a afişa lunar modul în care se calculează cheltuielile. Principalul responsabil pentru această sarcină este preşedintele asociaţiei.

Pentru nerespectarea acestei obligaţii se instituie amenzi în cuantum de până la 3.000 de lei. Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari arată că, lunar, în responsabilitatea preşedintelui asociaţiei intră şi afişarea unei liste de plată a cheltuielilor aferente asociaţiei de proprietari, împreună cu modul de calcul în urma căruia au rezultat sumele pe care proprietarii le plătesc. În modul de calcul se vor menţiona toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor şi modul în care cheltuielile sunt repartizate către aceştia. Amenzile vor fi cuprinse între 500 de lei şi 3000 de lei, în cazul în care acest proiect de act normativ va fi avizat pozitiv. Mai mult, administratorii de bloc vor fi obligaţi să informeze trimestrial, prin poştă electronică sau în scris, proprietarii din cadrul asociaţiei, cu privire la situaţia financiară, respectiv cheltuielile, încasările, veniturile şi plăţile efectuate. Informarea va avea semnătura administratorului şi contrasemnătura preşedintelui şi a cenzorului asociaţiei de proprietari. Această obligaţie revine în temeiul proiectului de lege pentru completarea art. 36 din Legea nr. 230/ 2007, adoptat se senatori şi aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii