Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se deschid două cluburi noi pentru pensionari. Vezi unde vor fi amplasate (document)

ro

25 Jul, 2016 00:00 4765 Marime text


În municipiul Constanţa funcţionează 12 cluburi pentru pensionari, situate în diferite zone ale oraşului, însă acestea se pare că nu acoperă cererile tuturor pensionarilor.
Luând în calcul numărul pensionarilor şi cererea tot mai mare de înfiinţare de spaţii în care aceştia să-şi petreacă timpul liber, dar şi faptul că, din cauza vârstei, deplasarea până la cel mai apropiat club devine dificilă, municipalitatea constănţeană a decis că mărească numărul de cluburi pentru pensionari.
 
Pe masa consilierilor locali, care se vor întâlni, la data de 29 iulie, în cadrul şedinţei Cosiliului Local Municipal Constanţa, se află şi proiectul privind aprobarea închirierii a două spaţii aferente unor cluburi pentru pensionari.

Potrivit proiectului de hotărâre, urmează să se închirieze spaţiul situat pe strada Ştefan cel Mare nr. 77-79, parter, şi spaţiul situat pe strada Soveja nr. 77. Ambele se vor închiria în vederea înfiinţării unor cluburi pentru pensionari, în care să se desfăşoare diverse activităţi recreative şi să se servească băuturi clade. Chiria spaţiilor va fi negociată de comisia stabilită prin hotărâre, cu următoarea componenţă: patru consilieri locali, Cătălin Lazăr - reprezentant al Direcţiei Asistenţă Persoane Vârstnice şi Nevoiaşe, Oana Iordache - reprezentant al Direcţiei Administraţie Publică Locală, şi Elena Herda - reprezentat al Direcţiei Financiare. 
 
Ca urmare a  solicitărilor, atât verbal cât şi în scris, venite din partea grupurilor de pensionari din zona centrală şi din zona Eden, municipalitatea a hotărât să înfiinţeze noi cluburi pentru aceştia, cât mai aproape de domiciliile lor.
 
Pentru identificarea unui spaţiu şi estimarea costurilor de închiriere, Primăria municipiului Constanţa a publicat două anunţuri ce prevăd închirierea spaţiilor în zona centrală, repectiv în zona Eden.
 
În privinţa primului anunţ, SC Metachim SA şi-a manifestat dorinţa de a închiria şi a depus o ofertă de preţ pentru un spaţiu de 237,82 mp, situat pe strada Ştefan cel Mare nr. 77-79. Ulterior, aceeaşi societate a mai depus o ofertă pentru un spaţiu de aproximativ 170 mp, situat la aceeaşi adresă şi care ar rezulta în urma unei viitoare compartimentări şi amenajări a spaţiului existent la care se face referire în prima adresă.
 
În urma anunţului din presă pentru identificarea unui spaţiu pentru cel de-al doilea club de pensionari, s-a înregistrat oferta cu nr. 96559/ 06.07.2016, prin care Iancu Caraghiorghe propune spre închiriere un spaţiu cu o suprafaţă de 120 mp, situat pe strada Soveja nr. 77, bl. 35 B, parter, lângă fostul Oficiu poştal nr. 5, parter.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza proiectul de hotărâre la care facem referire în acest articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii