Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile David Andrei Burlacu, un viitor nume al muzicii uşoare româneşti

ro

16 Jul, 2012 01:00 5993 Marime text

elev-elev1.jpgLa toamnă va merge abia în clasa I, la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica", dar numele său a devenit deja cunoscut în lumea muzicală a Constanţei, după a câştigat zeci de premii la concursurile la care a participat.

De doi ani, David Andrei Burlacu face canto la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria" cu profesoara Laura Dumitru. „Încă de mic nu se juca cu jucării obişnuite, ci doar muzicale şi mereu fredona. Aşa i-am descoperit talentul", povesteşte mama micuţului interpret, Mioriţa Burlacu. De anul trecut şi până acum David Andrei a adunat o serie de premii, care i-au confirmat încă o dată talentul.

elev-elev2.jpgÎn 2011, David Andrei şi-a adjudecat premiul I la Festivalul de Muzică Uşoară Steluţele Mării, care a avut loc la Constanţa, locul II la Festivalul Naţional „Glasul speranţelor" de la Techirghiol, locul III la Festivalul Naţional „Farmecul muzicii" de la Lumina, premiul special la Festivalul „Steaua Dunării" de la Cernavodă şi trofeul Festivalului „Amicii". Anul acesta, micuţul David Andrei a obţinut locul I la Festivalul „Steluţele mării", locul I la Festivalul „Glasul speranţelor" de la Techirghiol, locul II la Festivalul „Mlădiţe dobrogene" de la Hârşova, locul III la Festivalul „Steluţe muzicale" de la Bucureşti şi diplomă de participare la Festivalul „Mamaia copiilor". Acum se pregăteşte intens pentru două concursuri naţionale, care vor avea loc în luna august: Festivalul „Farmecul muzicii" de la Lumina şi Festivalul „Music for Kids" de la Iaşi. La ambele festivaluri va concura cu melodia „Mandolină" (muzică şi text Mihai Alexandru), cu care s-a clasat pe locul I la „Glasul speranţelor" de la Techirghiol. „Suntem foarte mândri de David, pentru care ne dorim o carieră în muzică, mai ales că bunicul său a fost lăutar", mai spune Mioriţa Burlacu.

 

Locul I la Festivalul Naţional de muzică uşoară pentru copii „Glasul Speranţelor" - Techirghiol 2012

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii