Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol coopereaza cu autoritatile pentru finalizarea rapida a anchetei incepute in 2004

ro

30 Mar, 2005 00:00 801 Marime text

Audierile unor membri ai managementului Petromidia, incepute in urma cu un an, sunt in desfasurare * Parchetul General i-a invitat, ieri, pentru a li se prezenta acuzatiile ce li se aduc si a li se solicita lamuriri * Investigatia a fost declansata de autoritatile judiciare in martie 2004, printr-un memorandum intocmit de Administratia Prezidentiala din acea perioada

In spiritul de deschidere si transparenta de care a dat intotdeauna dovada, Grupul Rompetrol va continua sa acorde intreg suportul Parchetului General pentru clarificari in cadrul cercetarilor care vizeaza sectorul petrolier, incepute inca de anul trecut. Ne asteptam ca, in cel mai scurt timp, anchetatorii sa ajunga la concluzii favorabile angajatilor nostri. La Rompetrol Rafinare (Petromidia) a fost deschisa o camera de date unde pot fi consultate documentele companiei, fiind puse la dispozitia institutiilor abilitate, ziaristilor si actionarilor, toate informatiile necesare pentru a clarifica orice suspiciuni. Acest demers a fost facut si anul trecut, cand privatizarea si activitatea rafinariei Petromidia au mai facut obiectul a numeroase controale ale autoritatilor anti-coruptie si fiscale. In octombrie 2004, dupa cum declara procurorul general al PNA, Ioan Amarie, in cadrul unei emisiuni televizate, procurorii au constatat ca in procesul de privatizare a rafinariei Petromidia nu exista fapte de coruptie de competenta PNA. Urmarirea penala a incetat iar dosarul a fost trimis la Parchetul General."Am deschis, deja de anul trecut, toate canalele de comunicare si informare, pentru ca nu avem nimic de ascuns. Nimeni nu a comis vreo ilegalitate si acest lucru se va lamuri chiar cu sprijinul legii. Vom continua sa acordam toata asistenta necesara si in mod sigur autoritatile de control vor constata faptul ca acuzatiile sunt nefondate", declara directorul de comunicare al Grupului Rompetrol, Eugen Babau Iladi. "Consideram ca intrebarile sunt legitime si suntem convinsi ca institutiile statului isi vor desfasura activitatea cu eficienta si vor clarifica, favorabil si in cel mai scurt timp, orice aspect legat de rafinaria Petromidia si, in special, de diferentele fata de alte rafinarii. Este in folosul companiei, al actionarilor si al angajatilor sai, cat si al bunului mers al economiei romanesti", a mai adaugat dl. Babau.Grupul Rompetrol reafirma ca decizia Parchetului General de a verifica privatizarea rafinariilor romanesti, tratand astfel in mod egal jucatorii de pe aceasta piata, este binevenita. Aceasta arata doar ca administratia si justitia sunt echidistante si incearca sa lamureasca aceste subiecte in cel mai scurt timp. Grupul Rompetrol este cel mai mare grup industrial privat romanesc, cu o cifra de afaceri de 1,61 miliarde de dolari in 2004 si peste 7.300 de angajati. Grupul Rompetrol a relansat rafinaria Petromidia incepand cu privatizarea din 2001 si a transformat-o in cea mai moderna rafinarie din tara. In 2004, Petromidia a inregistrat un profit net de 4 milioane USD pentru prima data de la deschidere in 1979. Pe primele doua luni din 2005 profitul net al Petromidia se ridica la 17,7 milioane USD. Grupul Rompetrol si-a platit intotdeauna obligatiile financiare fata de stat, contribuind cu peste 603 milioane USD in taxe pe anul 2004, sau echivalentul a peste un milion de pensii medii in Romania.

PRECIZARE

In legatura cu paragraful "Principalul actionar al Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, este dat in consemn la frontiera, au declarat pentru MEDIAFAX, surse judiciare " din stirea cu titlul "Dinu Patriciu, pus oficial sub acuzare in cazul Petromidia", transmisa marti, 29 martie, la ora 12,22, precizam:In discutia desfasurata, astazi, la sediul Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii au comunicat, in mod expres, d-lui Dinu Patriciu si managerilor Rompetrol chemati astazi, ca nu este luata nici o masura, conform Codului de Procedura Penala, privind interdictia de a parasi teritoriul Romaniei si nici vreo alta masura administrativa in acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii