Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:08 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol a deschis primul centru de reabilitare respiratorie Azamat Zhangulov - „Susţinem de mulţi ani comunitatea din Constanţa”

ro

01 Mar, 2014 00:00 736 Marime text
Grupul Rompetrol, prin programul său naţional de responsabilitate socială – „Împreună pentru fiecare” a susţinut înfiinţarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, ce va deservi zona de sud-est a ţării. Valoarea lucrărilor realizate cu sprijinul Rompetrol a fost de 100.000 lei. „Susţinem de mulţi ani comunitatea din Constanţa, fiind una dintre zonele unde Rompetrol are operaţiuni extinse– rafinaria, staţii şi peste 3000 de angajaţi. Angajamentul nostru faţă de aceasta zonă este unul pe termen lung, şi se manifestă prin proiecte ample, sustenabile, ca acesta de la Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru beneficiul cât mai multor persoane”, declară Azamat Zhangulov, vicepreşedinte Senior al Grupului Rompetrol. Beneficiarii direcţi sunt persoanele cu boli respiratorii grave, care întrunesc indicaţiile introducerii într-un program de recuperare, din judeţul Constanţa şi judeţele limitrofe.
 
Mansardă reabilitată şi spaţiul compartimentat
 
Lucrările pentru amenajarea unităţii de recuperare respiratorie au fost realizate în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014 şi au constat în reabilitarea mansardei dezafectate şi compartimentarea spaţiului existent. Astfel au fost create săli de kinetoterapie, grupuri sanitare, cabinete medicale şi dotate cu mobilier medical şi aparatură specifică: biciclete ergonomice, covoare rulante, aparate multifuncţionale, set greutăţi. Proiectul a fost realizat prin contribuţia voluntară a personalului spitalului (peste 20 de angajaţi), sprijiniţi de arhitecţi şi Consiliul Judeţean Constanţa ca partener de proiect instituţional. „În România se consideră că trăiesc aproximativ 1 milion de pacienţi cu bronhopneumopatie cronică obstructivă şi tot atâţia astmatici. Astăzi, tratamentul medicamentos nu mai este suficient pacientului cu infirmitate respiratorie. Acesta are nevoie de un ansamblu de măsuri complementare şi progresive, care să vizeze ameliorarea condiţiei clinice şi a condiţiei fizice globale a pacientului cu boli obstructive. Prin colaborarea cu Rompetrol şi finalizarea proiectului, pentru beneficiul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, dăm o şansă la o viaţă mai bună pacienţilor cu boli respiratorii cronice, care sunt aşteptaţi în sala de kinetoterapie dotată cu aparatura specifică”,a spus dr. Erdin Borgazi, manager spital.
 
Proiecte comunitare, în valoare de 700.000 lei
 
Parteneriatul Grupul Rompetrol – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa a vizat unul din cele 16 proiecte de CSR, din domeniul sănătate şi protecţia mediului, selectat pentru implementare în 2013, dintr-un total de 218 aplicaţii primite pe website-ul programului Împreună pentru fiecare. În Constanţa, în ultimii 5 ani, prin acest program au fost realizate proiecte comunitare a căror valoare depăşeşte 700.000 lei dintre care amintim – reabilitarea centrului de formare şi pregătire în descarcerarea şi asistenţă medicală de urgenţă din cadrul detaşamentului de pompieri Palas, amenajarea şi dotarea primului cabinet stomatologic şcolar în Năvodari, dotarea cu panouri solare a şcolii Grigore Moisil din Năvodari. Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, în perioada 2009 – 2013, compania a alocat pentru dezvoltarea a 86 de proiecte peste 1.250.000dolari, în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct şi indirect al 300.000 de persoane.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii