Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Civi-mateca“ al Asociaţiei Civicum Voluntaris Câştigătorul celei de-a patra ediţii a programului „Heineken pentru Comunităţi“ (Galerie Foto)

ro

02 Jul, 2014 00:00 2633 Marime text
Ieri, Adrian Barbu, directorul Fabricii de Bere Heineken Constanţa, alături de Sergiu Sebeşi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest, au anunţat câştigătorul ediţiei cu numărul patru a programului de responsabilitate socială „Heineken pentru comunităţi“. Astfel, proiectul Asociaţiei Civicum Voluntaris, „Civi-mateca“, a primit finanţarea de 80.000 de lei pentru a pune în derulare acţiunile ce au ca scop stimularea dezvoltării gândirii creative şi critice în rândul copiilor şi tinerilor adulţi.

Mihaela Căruţasu, vicepreşedintele Asociaţiei Civicum Voluntaris, a vorbit despre ineditul proiect pe care îl va desfăşura împreună cu voluntarii asociaţiei. Aceasta ne-a declarat că ideea proiectului a pornit de la numărul în continuă creştere al părinţilor alarmaţi de timpul pe care copiii lor îl petrec în faţa calculatoarelor, a laptopurilor, a tabletelor sau a telefoanelor. „Ne dorim ca aceste instrumente să fie utilizate cu o finalitate practică. Ne propunem să îi antrenăm pe copii într-un concurs în care să facă ce le place, cu ajutorul acestor instrumente, care să le dezvolte spiritul concurenţial, dar şi pe cel de echipă“, a spus Mihaela Căruţaşu. De asemenea, proiectul îşi mai propune să promoveze voluntariatul, spiritul civic, implicarea, solidaritatea şi responsabilitatea în rândul noii generaţii.

Adrian Barbu, directorul Fabricii de Bere Heineken Constanţa, a vorbit despre Programul „Heineken pentru Comunităţi“, care face parte din Agenda de sustenabilitate a Heineken şi în cadrul căruia, în cei trei ani de desfăşurare, compania a investit peste un milion de lei în 20 de proiecte cu implicarea a peste 800 de voluntari. Acestea au avut, în total, peste 287.000 de beneficiari. Asociaţia CSR Nest asigură implementarea eficientă a proiectelor şi coordonează desfăşurarea acestora, oferind suport pe toată durata derulării lor.

În acest an, la nivelul oraşului Constanţa s-au înscris în program patru proiecte din partea a trei organizaţii nonguvernamentale, care au acoperit toate cele trei priorităţi stabilite iniţial: proiecte de interes cultural, artistic, istoric şi de promovare a tradiţiilor multiculturale dobrogene, proiecte care stimulează dezvoltarea gândirii creative şi critice în rândul copiilor şi al tinerilor adulţi şi proiecte care încurajează dialogul şi solidaritatea inter-generaţii în abordarea problemelor comunităţii. Potrivit declaraţiilor lui Sergiu Sebeşi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest, priorităţile au fost identificate împreună cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai autorităţilor publice locale şi ai mass-media, în cadrul unor sesiuni de consultări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii